Kitap kurtları için farklı kütüphane modelleri

Güncelleme Tarihi:

Kitap kurtları için farklı kütüphane modelleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2016 10:41

Bu yazımızda kitap ve hikâye tutkunları için evlerine karakter, doku ve stil katacak ilham verici kütüphane örneklerini derledik...

Haberin Devamı

Bir evi güzelleştiren ve onun dekorasyonunu eşsiz kılan şey nedir? Elbette karakter sahibi olması ve ev sahibinin kişilik özelliklerini yansıtması... Zevklerimizin ve yaşam alışkanlıklarımızın yansımadığı bir dekorasyon ne kadar özenli ve son trendlere uygun olursa olsun sıradan ve basit görünecektir. Zaten hepimiz, hayatımıza anlam katan şeyleri sergilemek ve onları aynı zamanda dekoratif birer objeye dönüştürmek isteriz. Kitaplar da, kitap kurtları için hayatın en vazgeçilmez unsurlarından biridir pek tabii ki. Bir kitap tutkununun evine girdiğinizde onun kitap okumadan bir gününün bile geçmediğini hemen anlarsınız, hatta kütüphanesindeki raflara göz gezdirerek ne tür hikayelerden hoşlandığını bile anlayabilirsiniz. Kitap tutkununun kitapları ve kütüphanesi, evinin dekorasyonunun ana karakterini belirler, ona kendine has bir doku ve stil kazandırır. Bugünün en çarpıcı roman dizilerinden olan Game of Thrones'un yazarı George R. R. Martin diyor ki:  “Kitap okuyan birisi ölene kadar binlerce hayat yaşar. Kitap okumayan birisi ise yalnızca bir hayat yaşar.” İşte kitap kurtlarının evlerinde de okudukları ve dolayısıyla yaşadıkları o binlerce hayatın izi vardır. Kütüphanelerin yüzyıllar içinde dekoratif açıdan estetik özelliklerini hiç kaybetmemeleri ve her çağda vazgeçilmez olmaları da bu yüzden. Biz de bu yazımızda kitap ve hikâye tutkunları için evlerine karakter, doku ve stil katacak ilham verici kütüphane örneklerini derledik... 

 

Haberin Devamı

DUVARDAN DUVARA

Kitap kurtları için farklı kütüphane modelleri

Kaynak: Flat C/ Architecture

Bir duvar boyunca uzanan kütüphaneler içinde bulundukları her yaşam alanına eşsiz bir güzellik ve doku katmakta hiçbir zaman başarısız olmuyorlar. Uzun ve büyük raflarla oluşturulan görkemli kütüphanelerin en öne çıkan özelliklerinden biri ise hem klasik dekorasyonlara hem de modern yaşam alanlarına uyumlu olmaları. İçinde bulundukları her ortamda ağırbaşlı ve sofistike bir etki yaratan bu tarz boydan boya kütüphaneler özellikle geniş salonlar ya da holler için son derece ideal.

 

Haberin Devamı

ÇAPRAZ TASARIM

Kitap kurtları için farklı kütüphane modelleri

Kaynak: Esra Kazmirci Mimarlık

Yenilikçi ve çağdaş tasarımlardan hoşlanıyorsanız bu örnekteki gibi kitaplık tasarımları tam size göre demektir! Modern yapılarıyla geometrik şekilleri farklı şekillerde kullanan ve baklava desenini andıran bu kütüphane üniteleri de son yıllarda öne çıkan tasarımlardan biri ve salonlara ve çalışma odalarına hareket katan canlı bir dekorasyon ortaya çıkarıyorlar.

 

DUVAR NİŞLERİ

Kitap kurtları için farklı kütüphane modelleri

Kaynak: Acabadomate

Aslında oldukça eski bir mimari unsur olan duvar nişleri, modern evlerde oldukça sık kullanılan tasarım trendlerinden biri. Odalara derinlik katan ve görkemli bir görünüm oluşturan nişleri pek çok farklı şekilde kullanmak mümkün. Kitap tutkunları içinse harika kütüphaneler oluşturuyorlar.

 

Haberin Devamı

METAL UNSURLARLA HAFİF TASARIMLAR

Kitap kurtları için farklı kütüphane modelleri

Kaynak: Escapefromsofa

Metal ve ahşabın birleşimi ile endüstriyel bir tarz yaratılan bu modellerde ise eski tip kütüphanelerin ağırlığı yerini ferahlık ve konfora bırakıyor. Hafif ve çağdaş bir doku oluşturan bu stil, modern ve minimalist tercihlere sahip olan ev sahipleri için ideal.

 

HAREKETLİ VE ASİMETRİK

Kitap kurtları için farklı kütüphane modelleri

Kaynak: Artematica Studio

Kütüphane tasarımlarındaki asimetrik özellikler ve eğimli kenarlar kitaplık fikrine yenilik katan ve onu çağdaş bir dekorasyon objesine dönüştüren tasarımları oluşturuyor. Bu tarz asimetrik kitaplıklar içinde bulundukları yaşam alanlarına her zaman hareket getiriyor ve sanatsal bir katkıda bulunuyorlar.

 

Haberin Devamı

KÖŞESİZ ESTETİK

Kitap kurtları için farklı kütüphane modelleri

Kaynak: Bilgece Tasarım

Kalıpları yıkan ve ezber bozan tasarımlardan hoşlanıyorsanız bu kitaplık fikrine de bayılacaksınız. Köşesiz dizaynı, yaratıcı ve sıra dışı görünümü ve alışılmışın dışında dokusuyla modern oturma odalarında harikalar yaratabilecek özelliklere sahip olan bu zamanın ötesindeki kitaplık modelinin bilhassa fantastik ve bilim kurgu türü tutkunlarının ilgisini çekeceğinden eminiz.

 

homify.com.tr Tarafından hazırlanmıştır.

 

BAKMADAN GEÇME!