Kitap Kokusu'nun son konuğu Eriş oldu

Güncelleme Tarihi:

Kitap Kokusunun son konuğu Eriş oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2016 10:37

Kitap Kokusu'nun son konuğu Eriş oldu

Haberin Devamı

İZMİR'de Konak Belediyesi'nin düzenlediği ve edebiyatseverlerin büyük bir ilgiyle takip ettiği "Kitap Kokusu" etkinliklerinin Kasım ayı konuğu, genç yazarlardan Mahir Ünsal Eriş oldu.
Konak Belediyesi'nin davetlisi olarak İzmir'e gelen ve 6 Aralık'a kadar Konak Belediyesi'nin Tarık Dursun K. Yazar Evi'nde misafir olarak kalan Eriş, Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinlikte İzmirli edebiyatseverlerle biraraya geldi. Yönetmen Çağan Irmak'ın 11 Kasım'da vizyona giren 'Benim Adım Feridun' filminin öyküsünün yazarı da olan Eriş, yazarlığa nasıl başladığını, bu yolda geçirdiği aşamaları anlattı. 2013 yılında çıkardığı 'Olduğu Kadar Güzeldik' kitabıyla 60'ıncı Sait Faik Hikaye Armağanı'na layık görülen Eriş, 30 yaşına kadar yazmanın ilgisini çekmediğini belirterek, "Aslında akademik hayallerim vardı. Yazmaya çekiniyordum. Sonunda yazmaya cesaret ettim. Anne ve babamın isimlerini birleştirerek bir blog yazmaya başladım. Ancak bloğumu kimse okumuyordu. Zamanla hikayeler yazmaya başladım. O dönem Kültür Bakanlığı'nda çalışıyordum. Bir sabah kardeşim aradı ve gazetede röportajımın çıktığını söyledi. Gazeteyi aldığımda Kültür-Sanat ekinde sayfanın yarısı kadar olan kafamı gördüm. Gazetede çıkan yazı iyi yazılmış, beni onurlandıran bir yazıydı. Bu beni yazmaya teşvik etti. Bu uğraşıyı bana keyif verdiği sürece sürdüreceğim" diye konuştu.
İzmir'de kaldığı süre boyunca Konak Belediyesi'nin Tarık Dursun K. Yazar Evi'nde ağırlanan Eriş, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden usta yazarın kendisi için özel bir önemi olduğunu belirterek, "Ben çocukken Bandırma'da Kuş Cenneti Kültür ve Sanat Festivali düzenlenirdi. Ben de okulu kırıp, festivale gider, burada Rıfat Ilgaz, Aziz Nesin, Tarık Dursun K. gibi sevdiğim yazarları canlı olarak görür ve kitaplarını imzalattırdım. Benim bugünlere gelmemde en büyük pay sahibi Tarık Dursun K.'dır. Onun adının verildiği yerde kalıyor olmak benim için büyük onur" dedi.
Yazar Mahir Ünsal Eriş, etkinlik sonunda edebiyatseverlerin sorularını da yanıtladı.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!