Kitap Fuarı kapılarını açtı

Güncelleme Tarihi:

Kitap Fuarı kapılarını açtı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2017 15:58

Kitap Fuarı kapılarını açtı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) – MERSİN 3’ncü CNR Kitap Fuarı, 250’nin üzerinde yayınevi ve 450 markayı okuyucuyu bir araya getirecek.
Yenişehir CNR EXPO Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış törenine, Vali Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Basın Yayın Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Melike Günyüz CNR Holding Pozitif Fuarcılık A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Erdem Taylanlı ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılışta konuşan Pozitif Fuarcılık A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Taylanlı, 9 gün sürecek olan fuarda 500’ün üzerinde etkinliğin gerçekleştirileceğini belirterek, "Türkiye’de eğitim ve öğretim alanında yapılan çalışmalara üst düzey katkı sağlamayı amaçlayarak 3’ncüsünüdüzenlediğimiz fuarları sadece kitap alışverişi yapılan yerler değil, aynı zamanda yüz binlerce okuru yazar ve çizerler bir araya getiren sosyal ve kültürel organizasyondur" dedi.
Basın Yayın Birliği Başkanı Günyüz, fuarla gezen ve gözleri kitapları tarayan, okunan, bakan herkesle kucaklaştıklarını ifade ederek, "Okuyucularımızın sayısı arttıkça ülkemizin yayıncılığı da büyüyor. Dünyanın her yıl en çok kitap basan ülkeler sıralamasında 10’ncü, cirosu ile de ise 11’nci sıradayız. İddia edilenin aksine insanımız kitaba dokunmayı, kitabı satın almayı ve kitabı muhafaza etmeyi seviyor" diye konuştu.
Başkan Kocamaz ise geçen yıl 150 bin kişinin ziyaret ettiğini fuarı daha yüksek bir katılımın gerçekleşmesini temenni ettiğini kaydederek, şunları söyledi:
"Bilimin olmadığı yerde cehalet, karanlık ve gerilik vardır. Bozuk bir eğitim düzeni ve sönük bir kültür hayatıyla bırakın kalkınmayı, kendi kimliğimizle var olmayı dahi başaramayız. Büyük Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine ulaşamayız. Bir milletin geçmiş ve gelecek nesillerini birbirine bağlayan en güçlü bağ olan dili ayakta tutan ise meydana getirdiği kitaplığıdır. Fuar alanındaki binlerce kitap ve kütüphanelerimizdeki milyonlarca eser, güzel Türkçemizin gücünü ve derinliğini ortaya koyan değerlerimizdir. Kitaplar, tüm insanlık için sonsuz ışık kaynaklarıdır. Binlerce kitabın saçtığı güçlü ışıklarla ilimizi daha da aydınlatan bu fuar da, nice aydınların yetişmesine katkı sağlayacaktır."
Vali Su da yaptığı açılış konuşmasında, fuarla Mersin’de önemli bir etkinliği gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kültür hayatımızın vazgeçilmezleri içerisinde en önemli sıralarda yer alan unsurlardan bir tanesi kitaptır. Kitap olmayan bir yaşam düşünülemez. Her insanın hayatında onu yönlendiren ve onun hayatını değiştiren mutlaka bir kitap, bir fikir ve bir düşünce vardır."
Konuşmaların ardından açılışı gerçekleşen fuar 3 Aralık tarihine kadar açık kalacak. Fuarda söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuk etkinliklerinin de olduğu 500’ün üzerinde etkinlik gerçekleştirilecek. Yayıncılık dünyasının tüm taraflarını buluşturan fuarda 250’nin üzerinde yayınevi ve 450 marka okuyucularla bir araya gelecek. 9 gün boyunca ziyarete açık olacak fuar, her gün 10.00-20.00 saatleri arasından ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!