Kitabın geliri ile kız yurdu yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Kitabın geliri ile kız yurdu yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2017 09:19

Kitabın geliri ile kız yurdu yapılacak

Haberin Devamı

YILIN yarısını İngiltere'de diğer yarısını ise Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde geçiren yazar Gülay Yılmaz Karel, son kitabı 'Ve Allah Kadını Yarattı'nın gelirini Sivas'ta kız yurdu yapılması için bağışladı.

Yazar Gülay Yılmaz Karel'in, uzun süredir üzerinde çalıştığı 'Ve Allah Kadını Yarattı' kitabı geçen mayıs ayında Siyah Kuğu yayınları tarafından basılarak, kitapçılarda yerini aldı. Yaz aylarına Bodrum'da geçiren yazar Karel, roman türündeki kitabında, Anadolu kadını olan Yadigar, Gülsüm, Şahmeran, Senem ve Gülizar'ın yaşadığı birbirinden farklı acıları okuyucularıyla paylaştı. Evli ve 2 çocuk sahibi Karel, toplumun kadınların yaşadığı acılara karşı sessiz kaldığını öne sürerek yaşadığı suçluluk duygusunun kendisini kitap yazmaya yönlendirdiğini söyledi. Karel, "Anadolu kadınının ortak kaderlerinde yaşadıklarını, acının tonlarını kaleme alarak anlatmaya çalıştım. Anadolu kadını ve dünyanın her yerindeki kadınlar, doğdukları andan itibaren kederlere itilerek, her türlü acıyı yaşıyorlar. Toplumda bu acılar, yaşananlar, görmezden geliniyor. Toplum olarak vicdanlarımızı toprağın altına gömdük. Herkes kendi yaşam derdinde. Tüm yaşananlara karşı, acı çeken, öldürülen kadınların sesi olmak, duyarsız kalmamak ve farkındalık yaratabilmek için bu kitabı kaleme aldım" dedi.

Yazar Gülay Yılmaz Karel, kadın ölümlerinin önüne geçilebilmesi için yerelde belediye ve sivil toplum kuruluşlarının el ele çalışmasının önemli olduğunu belirterek, eğitimin önemini vurguladı. Kitabı tüm kadınlara ithaf ettiğini belirten Karel, "Kitabın telif haklarını Anadolu'da bir kız yurduna ön ayak olması ve sonrasında lokomotif olarak, birçok kız yurduna dönüşmesi için Sivas'ın Divriği İlçesi'ne bağışladım. Önümüzdeki günlerde, Kaymakamlık'a ziyarette bulunacağım. Toplum huzuru ve aydınlık yarınlarımız için kadın ve eğitimin gerekliliğine inanıyorum. Kurum ve kuruluşların da bu sosyal sorumluluk projesine destek olmalarını bekliyorum" dedi.

Karel, 'Ve Allah Kadını Yarattı' kitabının ardından yine kadın konulu romanlara devam edeceğini, bu kez dünya kadınlarının yaşadığı acılarına yer vereceğini söyledi.

Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!