KİT-VAK’ı unutmayın

AĞZI, burnu maskeli birisini görünce duralarım. (Gerçi şimdi domuz gribi nedeniyle hemen her yerde görülüyor) Hele çocuksa, içim sızlar, yüreğim acır.

Ege Üniver-sitesi’ndeki Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi gelir aklıma. Hani üst katında, maskeli çocuklar bulunan hastane. Dört yıl önce, çocukların bölümünün önünden geçip gördüğümüz, camlı odadaki canımızı, şimdi ışıklar içindeki Nilgün’ü anımsarım.
******
Yalnız İzmir ve Ege’den değil, Türkiye’nin her yanından çocuk ve yetişkin hastalar tedavi görür bu hastanede. Ve bu insanlara umut olan hastane, “Gönüllerin bir olmasıyla, küçücük bağışların çığ gibi büyümesiyle” yapıldı. KİT-VAK (Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Hastanesi Kurma ve Geliştirme Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Soncul, böyle diyor.
******
KİT-VAK, hastaneyi yaptırmakla kalmadı. Tedavi gören çocukların tıbbi ve sosyal gereksinimleri de karşılanıyor. Yardımseverlerle el ele veriliyor. Okul malzemesi, giysi, sağlanıyor. Yönetim kurulu, hasta ve yakınları için sürekli arayış içinde. Hatta sürprizler de var, yakında açıklanacak.
******
Tabii ki projeler, sürprizler, hizmet, katkılarla, bağışlarla gerçekleşebilir. Ve Kurban Bayramı öncesinde KİT-VAK’tan, tüm gönüllülere çağrı var: “Kurban amaçlı para bağışlarınız ve gönlünüzden gelen tüm bağışlarınız için KİT-VAK’ı unutmayın. Bağışlar kanser hastaları için büylük umut olacak.” 
******
Özellikle vurgulayayım, KİT-VAK kurban kesmiyor, kestirmiyor. Yetişkin, çocuk kanser hastalarına şifa için yardım bekleniyor. “Mutlulukların en güzeli paylaşmaktır” anlayışıyla küçücük bağışların yine çığ gibi büyüyeceğine, gönüllerin bir olacağına inanılıyor.
******
Kurban bağışı 250 TL olarak belirlendi. Ama vakıf, gönülden her türlü bağışı kabul ediyor. Bağışlar HALK BANKASI KONAK ŞUBESİ 16000008 NOLU KİT-VAK HESABI’na yatırılabilir.
******
Dedim ya, maskeli birisini görünce bir tuhaf olurum. Hele bir de çocuksa yüreğim acır. Çığa dönüşen küçük bağışlar ve gönüllerin bir olmasıyla yapılan hastaneye, umutların buluştuğu adrese giderim sanki. Ve umutların gerçekleşmesi için ilgi gerek, katkı gerek, destek gerek, bağış gerek... KİT-VAK’ı unutmayın.
Yazarın Tüm Yazıları