Kışlık lastik zamanı

Güncelleme Tarihi:

Kışlık lastik zamanı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2016 15:46

Kışlık lastik zamanı

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - HAVALARIN soğuması ve kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte lastikçilerde hareketlilik yaşanmaya başladı. Güvenli sürüş için zaman geçirmeden önlemini almak isteyen sürücüler, araçlarına kışlık lastik taktırıyor.
Kayseri'de lastik bayisi İsmail Topraktaş, kış mevsiminin yaklaştığını ve sürücülerin araçlarına kışlık lastik taktırmak için geldiğini belirtti. Topraktaş, "Kışlık lastikler, gündüz hava sıcaklıkları artı 7 dereceye düştüğünde takılması gerekir. Lastik değişimi için kar yağması beklenmemeli. Ülkemizde kış mevsimi etkilerini göstermeye başladı. Doğu illerimizde kar yağıyor, Erciyes Dağı da beyaza büründü. Araç sahipleri, zaman kaybetmeden araçlarının lastiklerini kışlıklarla değiştirmeli ve kışlık bakımlarını yaptırmalılar" dedi.
Kışlık lastiklerin fiyatlarının, jant ebadına ve kalitesine göre değiştiğini kaydeden Topraktaş, "14 jant ebadındaki kışlık lastiklerin adet fiyatı 125-170 TL aralığında, 15 jant lastikler 125-200, 16 jant olanlar ise 150-250 TL'den satılıyor. Lastik değişimi de 40 TL'den yapılıyor. Lastik değişimiyle birlikte çıkarılan yazlık lastikler, 'Lastik Oteli'nde yani depomuzda muhafaza edilecek olursa, değişim ücreti olarak 60 TL alıyoruz. Lastik değişiminin yanısıra, araçların kışlık bakımlarının da yaptırılması gerekiyor. Kışlık antifirizin litresi 15-25 TL, camsuyunun litresi 2,5 TL, benzin yakıt katkıları 30 TL, aküler ise 150-250 TL'den satılıyor'' diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!