Kıskanılacak çocuğum

Güncelleme Tarihi:

Kıskanılacak çocuğum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2008 00:00

Beşiktaş’ın genç yıldızı, "Rekorların çocuğuyum. İyi futbolcuyum. İngiltere’ye alt yapıdan davet edilen ilk gencim. 50 yılda Süper Lig’de gol atan en genç futbolcuyum. En çok milli olan gencim. 90+6’da Gaziantep’te gol atarak yeni bir rekor kırdım" diye konuştu.

BEŞİKTAŞın alt yapısında çıkan ve adını Türk futboluna altın harflerle yazdıran Yusuf Tunaoğlu, Feyyaz Uçar, Ali Gültiken, Rıza Çalımbay, Sergen Yalçın, Metin Uzun, Nihat Kahveci gibi yıldızlara dev bir forvet oyuncusu daha ekleniyor. 10 yaşında Yemen Ekşioğlu tarafından siyah beyazlı kulübe kazandırılan Batuhan Karadeniz, Mehmet Ekşi yönetiminde, Haluk Duranoğulları, Halim Aydın ve Önder Karaveli gibi usta teknik adamların bilgi ve eğitimiyle 17 Yaşaltı Milli Takımın değişmez oyuncusu oldu.

Batuhan’ın babadan gelen bir Beşiktaşlılığı var. Babası Orhan Karadeniz de siyah beyazlı takımın alt yapısında Ali İhsan Karayiğit tarafından yetiştirilip A takıma yollanmış. Orhan Karadeniz de 16 yaşında Metin Türel’in teknik direktörlüğünü yaptığı A takımda yer almış. Beşiktaşlı geleneğiyle yetişen Batuhan, Hürriyet’e çarpıcı açıklamalar yaptı:

Dekor olmak istemiyorum

Türkiye ve Avrupa’da ses getirecek golcü nesli tükendi. Zaten parmakla gösterilecek kadar azdı. 2002 Dünya üçüncüsü olmuş ülkemizde yetenekli yıldızlara sahip çıkılmıyor. Türkiye’ye gelen yabancı golcülerle yarışsam birinciliği kimseye kaptırmam. Biz gençlere hazırlık maçlarında sadece dekor görevi yaptırılıyor. Bobo, Nobre büyük golcüler. Ama Türk futbolcusu olarak bana da şans verseler ben daha da büyürüm.

İçerenköy’de doğdum. Okuldan geldiğimde çantayı fırlatır sokakta futbol oynardım. Çalıma meraklıydım. Ağabeyim kızardı. Cesur adındaki bir arkadaşım sokakta harcandığımı söyleyerek İçerenköy Kulübü’ne götürdü. Denemeye çıkarttılar. 1990 doğumluydum seçmelere girmek için 1991 doğumlu yazdırdım. Akşam heyecanla eve geldim. Telefon çaldı. Babam hem konuşuyor hem de bana ’Ne yaramazlık yaptın yine seni soruyorlar’ diye azarlıyordu. Arayan İçerenköy sorumlusu Mahmut hocaydı. Ve benim futbol oynamam için babama baskı yapınca rahatladım.

2006’da beni milli takıma Turan Mestçi seçti ve hemen İrlanda’ya götürdü. Hami Mandıralı U17’nin hocasıydı beni çağırdı. Bir yıl sonra Şenol Ustaömer hocam geldi. İngiltere’ye götürdü. 55 kez milli oldum. 40’ın üzerinde gol attım. Atmaya da devam edeceğim beni kimse tutamaz. U17 Türk Milli Takımı Teknik Direktörü Şenol Ustaömer’in elinde piştim. Futbol dilimi çok iyi anlıyor.

Rekorların çocuğuyum

Rekorların çocuğuyum. Megolaman değilim, ama iyi futbolcuyum. İngiltere’ye alt yapıdan davet edilen ilk genç oyuncuyum. 50 yıldan bu yana Süper Lig’de gol atan en genç futbolcuyum. En çok milli olan genç futbolcuyum. Süper Lig’de 90+6’da Gaziantep’te gol atarak yeni bir rekor kırdım. Benim için şımarık ve terbiyesiz diyorlar. Futbol yaşamım boyunca bugüne kadar kırmızı kart görmedim. İnanılmaz çalışıyorum. Kıskanılacak çocuğum. Ülkemizde sivrilen iyi futbolcu olursan ya dininle yada gezdiğin insanlar nedeniyle eleştirirler. Ben de iyi olmanın ve sivrilmenin kurbanıyım. Futbolumu eleştirenlere saygı duyuyorum ama özel yaşantıma girenlere üzülüyorum.

Türkiye’de mutluyum

Beşiktaş bu yıl şampiyonluğu kaçırdı. Hakem hataları ya da başka etkenler. Ama Beşiktaş sahaya çıktığında rakip kim olursa olsun ezmeli. İbrahim Toraman bana sürekli nasihat veriyor ve destekliyor. Her futbolcu ağabeyimden bir şeyler kapıyorum. Ama benim kendime has özelliklerim var. Van Basten’i beğeniyorum ama onun gibi olamam. Batuhan’ın ayrı bir stili ve duruşu var. Herşeyden önce bir çok golcü de olmayan özelliklere sahibim. Özellikle hırsım.

Manchester City’ye neden gitmediğim soruluyor. Türkiye’de oynamak bana Avrupa’da oynamaktan daha mutluluk veriyor. Sergen Yalçın ağabey ile konuştum onu da B.Münih istemiş gitmemiş. Beşiktaş’ta oynamak dünyanın en güçlü takımlarında oynamaktan daha zevkli demişti. Beşiktaş forması giymek beni onurlandırıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!