Kişisel Spor Danışmanı Çağdaş Cemre Kılıç'tan öneriler

Güncelleme Tarihi:

Kişisel Spor Danışmanı Çağdaş Cemre Kılıçtan öneriler
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2017 15:23

Kişisel Spor Danışmanı Çağdaş Cemre Kılıç'tan öneriler

Haberin Devamı

Kişisel Spor Danışmanı Çağdaş Cemre Kılıç'tan öneriler

"Kişi vücudunu iyi tanımalı, duruş bozukluğu olmamalı ve beslenmeye dikkat..."

"Uyguladığımız antrenman prensiplerinin çıkış noktası çocukken oynadığımız oyunlara dayanıyor"

İstanbul (DHA) - KİŞİSEL Spor Danışmanı Çağdaş Cemre Kılıç, günlük yaşamda insan vücudunun ihtiyaç duyduğu egzersizlere dikkat çekti. Kılıç, aynı zamanda profesyonelce spor yapanlara da önerilerde bulundu.

"Kişinin ihtiyacına göre egzersiz planlamalarımız var"

Kişiyi iyileştirici ve geliştirici egzersizler üzerine çalışmalar yaptıklarını belirten Çağdaş Cemre Kılıç; "Bu çalışmaları yaparken bir çok antrenman prensibinden destek alıyoruz. Pilates bunlardan bir tanesi. Kickboks eğitimlerimiz oluyor, kuvvet egzersizleri, koordinasyon egzersizleri kısacası kişinin ihtiyacına göre ne varsa, neye eksikliği varsa bunu kapatmaya ve iyileştirmeye yönelik ileri evrelerde de olumlu anlamda üst seviyelere çıkarabilme anlamında ciddi egzersiz planlamalarımız oluyor. Bu bahsettiğim antrenman prensiplerini ayrı ayrı da uygulayabiliyoruz kişinin istek ve arzusuna göre de kombin halinde de sunabiliyoruz. Örnek vermek gerekiyorsa; eğer kickboks yapmak isteyen birisine kickboksun yanında ihtiyacına yönelik başka bir egzersiz prensibini de ona sunmaya çalışıyoruz. Kişinin duruş bozukluğu var yanında kickboks da yapmak istiyor duruş bozukluğunu düzeltecek egzersizlerle yine kickboksu desteklemeye çalışıyoruz" dedi.

Pilatese gereksinim...

Burn And Joy'da Kişisel Spor Danışmanlığı yapan Çağdaş Cemre Kılıç, pilates egzersizi yapan kişilerin çoğunun görsel kaygıdan dolayı bu egzersiz ile tanıştıklarını ifade ederken; "Aslında buz dağının altında kalan tarafı duruş bozukluklarının düzeltilmesi hatta olumlu anlamda daha iyi seviyelere taşınabilmesi anlamında bizim de faydalandığımız bir antrenman prensibi olarak kullanıyoruz pilatesi" şeklinde konuşuyor.

İp atlamak, sıçramak, tırmanmak...Çocukluğumuzdaki gibi...

Antrenmanların işleyişinden de bahseden Kılıç, "Antrenman programlarımız çocukluk döneminde yaptığımız ve maalesef şimdi yapamadığımız hareketler üzerine dayanıyor. Bunun içerisinde tabii ki ip atlamak, sıçramak, tırmanmak oluyor. Kişinin vücudunu bir yerden bir yere çekmesi veya kaldırması üzerine kuruluyor. Bunu, Burn And Joy'da daha keyifli hale getirmeye çalışıyoruz. Hepimiz çocuklarımız için bir oyun zamanı ayarlayabiliyoruz ama hiç kimse kendine bir zaman ayarlamıyor. Biz antrenmanı oyunla birlikte vermeye çalışıyoruz, yetişkinliklere de çocuklara da. Dedigim gibi uyguladığımız antrenman prensiplerinin çıkış noktası çocukken oynadığımız oyunlara dayanıyor. Çocukken oynadığımız oyunlar aslında bizim şuan yapmaya çalıştığımız işin temelini oluşturuyor. Bir yerden bir yere koşmak, sıçramak, tırmanmak gibi.Tabii ki buna kişinin hedefine, ihtiyacına yönelik daha bilimsel daha teknik anlamda bu hareketleri geliştirmemi üzerine ortaya çıkıyor. Örnek vermek gerekirse son zamanlarda ortaya çıkan squat, ip antrenmanları ya da merdiven egzersizleri tamamen bizim küçükken oynadığımız oyunlar" dedi.

Sporda doğru beslenme...

Sporun verimini artırma anlamında beslenmenin hayati bir öneme sahip olduğunu da söyleyen Çağdaş Cemre Kılıç şu bilgileri verdi:

"Kişinin hedefine, ihtiyacına yönelik yapacağı egzersizin verimini artırmak için muhakkak beslenme desteği gerekiyor. Burada da önemli olan şey ne kadar spor yapıyoruz, buna göre nasıl beslenmeliyiz? Beslenme de antrenman prensibi gibi çok çeşitlilik gösteriyor. Tabii ki antrenman prensibine paralel olarak ilerlemekte. Çok basit ve genel hepimizin kulağında bir parça kalan ağırlık egzersizinden sonra biraz daha protein ağırlıklı beslenmeye dikkat etmemiz gerekiyor. Biraz daha kilo kaybı için egzersiz yapan kişilerde ise bunu birazcık daha karbonhidrat oranı düşük, protein oranı birazcık daha dengeli, daha fazla sebze ağırlıklı, antioksidan içeren sebzeler üzerinde yoğunlaşmak gerekiyor."

(Fotoğraflı)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!