Kışın hit şarkıları

Listeleri altüst eden ilk hit: Harbiye Marşı.

Haberin Devamı

Tutuklanan subaylar karar açıklanınca ayağa kalkıp bir ağızdan söylemişler. Epik filmlere konu olacak kadar etkili bir sahne.
Sözleri Hüsnü Öncü’ye, müziği Cevdet Şakir Çetiner’e ait marş, en liberal aydının bile tüylerini diken diken edecek bir eserdir.
Nerede olursanız olun, duyunca vatan uğruna muharebeye koşasınız gelir.
Haliyle, Silivri’den sonra yükselişe geçmesi sürpriz değil. İnternetten indiren indirene. Hani Kenan Doğulu pop versiyonun yapıp piyasaya sürse köşeyi döner.
Gerçi hemen arkasından tutuklanıp Silivri’ye gönderileceği için pek hayrını göremez ama olsun.
Yükselişteki ikinci şarkıysa Kayahan’dan: “Odalarda Işıksızım.”
OdaTV’ye yapılan polis baskını, aslında pek çok şeye ışık tuttu.
Mesela, olaya sevinen bazı aydınların iktidarla aralarındaki mesafeyi koruyamadığını gösterdi.
İktidar yanlısı olmak, hatta muhalif internet sitelerinin susturulmasına sevinmek herkesin hakkıdır tabii: Şu hayatta kimse kimseyi böyle yaptığı için suçlayamaz.
Ama bunu yaptıktan sonra hâlâ aydın sayılmayı beklemek pek gerçekçi değil.
Kişiyi “aydın” yapan hangi fikri savunduğu değil çünkü: İktidardaki kim olursa olsun onunla arasındaki mesafeyi kutsal bir emanet gibi koruma yeteneği.

Haberin Devamı

Karikatürle şaka olmaz

Karikatürist Bahadır Baruter dinle ilgili espri yaptığı için bazı çevrelerin gazabına uğradı.
Gerçek şu ki söz konusu karikatür Bahadır’ın en parlak ya da en ince çalışmalarından biri değil. Bu yüzden kendisini eleştirmek isterim. Ona laflar hazırladım. Bu yüzden mutaassıp arkadaşlardan ricam, Bahadır’ın üstüne çok fazla gidip onu eleştirme hakkımızı elimizden almamaları. Aksi takdirde kendimizi onu savunurken bulmamız işten değil! 

Ekşi Sözlük zirvede

12. yaşını kutlayan Ekşi Sözlük popülerliğin zirvesinde! Başta Cem Yılmaz olmak üzere ünlü isimler arz-ı endam ettiler. Kapıdaki kuyruk uzadıkça uzadı. Gazetelerde koca haberler çıktı. Sitenin “mainstream” olma süreci böylece tamamlandı.
Yani John Lennon olmaktan Paul McCartney olmaya, Régis Debray olmaktan Bernard-Henri Lévy olmaya, Ivan Ergiç olmaktan Arda Turan olmaya geçti Ekşi. Belki de zaten öyleydi. Sadece adı konmuş oldu.  

Haberin Devamı

İncir  Çekirdeği

Karşıt görüşteki yazılar insana daha çok şey öğretiyor.

Yazarın Tüm Yazıları