Kısacık ömründe 100 yıllık çalıştı

Güncelleme Tarihi:

Kısacık ömründe 100 yıllık çalıştı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2017 22:51

İbrahim Çağlar’ın eşi Nilgün Çağlar cenazede kendisine başsağlığı dileyenlere, “Çok çalışıyordu çok. Kısa ömründe herhalde 100 yıllık çalıştı. Çok hızlı yaşadı. Çok yordu kendini, çok. Siz yormayın kendinizi” diye öğütte bulundu.

Haberin Devamı

KALP krizi sonucu yaşamını yitiren İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar’ın cenazesi Marmara Üniversitesi Camii’nden kaldırıldı. Cenazeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ak Parti Konya Milletvekili Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile TBMM Eski Başkanı Cemil Çiçek başta olmak üzere siyaset ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı. İbrahim Çağlar’ın oğlu Mehmet Çağlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve 11. Cumhurbaşkanı Gül’ün arasında saf tuttu. Helallik alınmasının ardından, cenaze namazı İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz tarafından kıldırıldı. Cenaze namazının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kısa bir konuşma yaptı. Erdoğan, “ Biz siyasette özellikle son dönem bu yola, İbrahim kardeşimizle beraber çıktık. Biz siyasette yolda yürürken, kendileri de İTO’ya başkan oldu. Fakat irtibatlarımız, ilişkilerimiz kesilmedi. İnançlı ve imanlı bir kardeşimiz olduğuna inanıyoruz. Tüm ailesine başsağlığı diliyorum. Camiamıza başsağlığı diliyorum. Ama biz şunu biliyoruz: Biz kaza ve kadere iman etmiş insanlarız. Ne zaman, nerede, nasıl gidileceği belli olmayan bir sürecin içerisindeyiz. Asıl olan her an ölümle beraber yaşadığımızı    bilmek, ölümü öldürmek, asıl olan bu ”diye konuştu.

Haberin Devamı

EKG’YE ZORLA SOKTUM

Çağlar ailesi adına taziyeleri İbrahim Çağlar’ın eşi Nilgün, kızı Dilanur, oğlu Mehmet ve kardeşi Ahmet Çağlar ile kız kardeşi Esra Selim kabul etti. Nilgün Çağlar kendisine başsağlığı dileyenlere, “Çok çalışıyordu çok. Kısa ömründe herhalde 100 yıllık çalıştı. Çok hızlı yaşadı. Çok yordu kendini, çok. Siz yormayın kendinizi” diye öğütte bulundu. Cenazeye katılan Orhan Gencebay, Nilgün Çağlar’a başsağlığı diledikten sonra, “İbrahim beyin kalp sıkıntısı var mıydı’ hastanede neler yaşandı?“ diye sordu. Nilgün Çağlar Gencebay’a şu cevabı verdi:  “Biraz kendisi de inat etti. Kabul etmek istemedi kalp olduğunu. ‘Ailede yok’ dedi. Hatta EKG’ye zor soktum ben. Benim zorumla girdi. ‘Gaz bu’ dedi.  İnat etti. Hep gaz ilaçları almak istedi.  Kan vermek istemedi. Müdahale edildi, anjiyo yapıldı,  geri geldi. Balonla açıldı damarlar. Ancak ikinci kez kriz geldi.”

Haberin Devamı

3 KEZ SALA OKUNDU

İbrahim Çağlar’ın cenazesinde ailenin isteği üzerine aralıklarla 3 kez sala okundu. İbrahim Çağlar’ın tabutuna    Kâbe örtüsü konuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da omuz verdiği tabut cenaze arabasına kadar taşındı. İbrahim Çağlar’ın cenazesi Sahrayıcedid aile kabristanında toprağa verildi.

Kısacık ömründe 100 yıllık çalıştı

‘HATIRA KALSIN’ DİYE OYNADI

Nilgün Çağlar, eşinin Payitaht Abdülhamid dizisinde rol almasına karşı çıktığını söyleyerek, “Dizi setine ‘Gitme’ heyecanlanacaksın’ dedim. Sabah gitti, gece 21.00 gibi geldi. ‘Hatıra kalsın’ diyordu. Hakikaten hatıra kaldı” diye konuştu.

Kısacık ömründe 100 yıllık çalıştı
1960 yılında İstanbul, Erenköy’de doğan İbrahim Çağlar, aslen Konyalı. AK Parti ve MÜSİAD kurucu üyesi olan Çağlar, 1999 yılında İstanbul Ticaret Odası’na meclis üyeliği ile girdi. 2004-2009 yılları arasında İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Çağlar, 2009-2013 yılları arasında İTO Meclis Başkanlığı, 2013 yılından itibaren ise İTO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!