Kısa zamanda zirvede olacağız

Güncelleme Tarihi:

Kısa zamanda zirvede olacağız
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2011 13:59

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker, “Türk güreşi, kısa zamanda ve bundan sonraki süreçte dünya güreşinde zirvede olacaktır” dedi.

Uluslararası Güreş Federasyonu (FILA) ve Türkiye Güreş Federasyonu tarafından organize edilen “Uluslararası Bayan Güreş Antrenör Semineri” Antalya'da başladı.

Konyaaltı ilçesine bağlı Beldibi Mahallesi'ndeki Şampiyon Tatil Köyü'nde düzenlenen seminere, FILA Başkanı Raphael Martinetti, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker ve Türkiye'nin yanı sıra, Çin, İsveç, Norveç, Litvanya, Yunanistan, Hollanda, Macaristan ve Azerbaycan'ın bayan milli takımlarında görev yapan 45 antrenör katıldı.

Seminerde farklı ülkelerden 9 eğitimci, beslenme, antrenman programı ve istatistik bilgiler gibi konularda bilgiler aktaracak. Seminer, 6 Kasım'a kadar devam edecek.

“İyi yoldayız”

FILA Başkanı Raphael Martinetti, daha önce farklı ülkelerde düzenledikleri seminerleri, bu yıl kadın güreşinin yükselişe geçtiği Türkiye'de yapılmasına karar verdiklerini söyledi.

Ülkelerin geldikleri seviyeleri belirleyebilmek ve analiz etmek için bu tür seminerlerin önemli olduğunu vurgulayan Martinetti, “Seminerde, dünyanın her yerinden gelen antrenörlere aynı seviyede eğitim sunabilmeyi amaçlıyoruz. Antrenörlere takımlarını özellikle olimpiyatlara nasıl hazırlayacaklarıyla ilgili bilgiler veriliyor. Antrenörler güreşteki kuralları biliyorlar, ancak daha detaylı bir şekilde tekrar anlatıyoruz” dedi.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker ise, bu yıl İstanbul'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nın ardından Uluslararası Bayan Güreş Antrenör Semineri'nin de Türkiye'de düzenlenmesinin sevindirici olduğunu söyledi.

Türkiye Güreş Federasyonu'nun hem yönetim, hem organizasyon, hem de sporcular olarak gittiği yolun doğru olduğunu vurgulayan Çeker, şöyle konuştu:
“Biz temelleri atıyoruz ve bu temeller üzerinde yürüyoruz. İyi yoldayız. Türk güreşi, kısa zamanda ve bundan sonraki süreçte dünya güreşinde zirvede olacaktır. Seminerdeki istatistik değerlere bakıldığında Türkiye'nin güreşte ne kadar üst seviyede olduğunu görüyoruz. Olimpiyatların lokomotifi Türk güreşi olacaktır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!