Kısa sürede bacak yağlarınızdan kurtulun!

Güncelleme Tarihi:

Kısa sürede bacak yağlarınızdan kurtulun
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2016 11:53

Sıkı ve biçimli bacaklar herkesin hayali! Ancak bunun için emek vermek gerekiyor. Bacak yağlarından kurtulmak isteyenlere özel tüyolar.

Haberin Devamı

Kilo problemi olan kişilerin en çok şikayet ettikleri bölgelerden biri de bacaklardır. Kalın ve şekilsiz bacaklara sahip kadınların en büyük hayali dar kıyafetler ve etekler içerisinde özgüvenli olmaktır. Sıkı ve biçimli bacak kaslarına sahip olmak doğru beslenme ve egzersizle mümkündür. Planlı ve programlı bir şekilde gerçekleştireceğiniz bacak egzersizleri ve bacakları çalıştıran sporlarla istediğiniz şekilli bacaklara kavuşabilirsiniz. Bu yolda en büyük yardımcınız kendi kendinize koyduğunuz hedefler ve motivasyon. Her hafta düzenli olarak ilerlemenizi kaydetmeniz hedefe giden yolda sizi daha çok motive edecektir.

 

Kısa sürede bacak yağlarınızdan kurtulun

 

Haberin Devamı

BACAK YAĞLARINDAN KURTULMANIN YÖNTEMLERİ

Bacak kaslarını çalıştıran en etkili sporlar arasında koşu, tempolu yürüyüş, yüzme ve aerobik yer alıyor. Özellikle haftada en az dört gün yapılan tempolu koşu ve yürüyüş hem kalori yakmanızı sağlar hem de bacak kaslarınızı sıkılaştırır. Yüzme ise bacak kaslarınızı uzatarak sıkılaşmalarına yardımcı olur.

Lunge ve squat gibi büyük kas gruplarını çalıştıran egzersizler hem bacaklarınızdaki yağları yakar hem de vücudunuzu formda tutmanızı sağlar. Hafif ağırlıklarla yapacağınız bu hareketlerle bacak kaslarınızın yoğun şekilde çalıştığını hissedebilirsiniz.

 

Kısa sürede bacak yağlarınızdan kurtulun

 

Beslenmenize dikkat etmeniz bacak yağlarınızdan kurtulmanız için son derece önemli. Yağsız, şekersiz ve kaliteli karbonhidrat ve proteinden zengin bir beslenme düzeni oluşturmak ve programınıza sadık kalmak hedefinize ulaşmanızın en büyük etkenlerinden biri.

Metabolizmayı hızlandıran yeşil çay ve beyaz çay gibi içecekleri gün içerisinde tüketmek yağlarınızı yakmanızda etkili olur.

Haberin Devamı

Gazlı içecekler ve kahve selülite neden olduğu için bunlar yerine her gün en az 8-10 bardak su içmek vücudumuzdaki toksin maddelerin dışarı atılmasını sağlar ve yakılan yağların dışarı atılmasını kolaylaştırır.

 

Kısa sürede bacak yağlarınızdan kurtulun

 

İç bacak yağlarından kurtulmak için merdiven çıkma, ip atlama ve eliptik bisiklet gibi egzersizlerden yararlanabilirsiniz.

Duvar squatı yapmak bacaklarınızı şekillendirmenin en etkili yollarından. Düz bir duvara sırtınızı dayayarak dizlerinizle 45 derecelik bir açı oluşturun. Yaklaşık 30 saniye bu pozisyonda bekleyin ve sonrasında dinlenin. 3 set ve 10 tekrar halinde bu egzersizi uygulamak arka bacak kaslarınızı çalıştırır ve basen bölgenizi sıkılaştırır.

 

 

BAKMADAN GEÇME!