Kışa sağlıklı saçlarla girelim

Havalar giderek soğuyor. Yazın güneşin, denizin ve kumun olumsuz etkilerine maruz kalan saçlarımız şimdi de kış mevsiminden nasibini alacak.

En önemli hazinemiz saçlarımızın sağlıklı ve güzel görünmelerini sağlamak için, şimdiden önlem almakta fayda var.

Kafa derimiz ve saçımız kötü kullanılmaya oldukça dayanıklı olmasına rağmen fazla ya da yanlış yapılmış permadan, boyadan, renk açıcılardan veya masajdan zarar görebilir. Saçın dayanabildiği "güzelleşme" miktarı kişiden kişiye değişir. Promed Genel Koordinatörü Reyhan Hacıeyüpoğlu Yüksel'den kışa girerken saç bakımıyla ilgili önemli ipuçları aldık:

Saçın en büyük düşmanı: Stres

Uzun saçların etkilendiği en büyük problem saç uçlarının kırılması. Bu kırıklar saç uçlarında ayrılma, koparak saçın kısa kalması ve genel anlamda saç sağlığının bozulması gibi etkileri de beraberinde getiriyor. Sabah uyandığımız andan tekrar yattığımız ana kadar, hatta uyurken bile saçlarımızın kırılmasına sebep olan etkenler var.

Yüksel'e göre genellikle bu etkenlerden ilki ve en sık rastlanılanı yanlış fırçalama, yanlış yıkama, düzensiz saç kesimi gibi kötü bakımlar.

Tabii yaşam şekli faktörleri, örneğin kötü beslenme, stres ve huzursuz uyuma bile saç sağlığımızı olumsuz etkileyebiliyor. Basit ama doğru bazı bakım, teknik ve ürünler kullanarak, uzun, gür, ışıltılı ve sağlıklı saçlara sahip olmak mümkün.

Göz kamaştıran saçlar için pratik ipuçları

Sabahları saçınızdaki karışıklıkları önce parmaklarınızla, saçı zorlamadan açın.

Öne eğilin ve saçınızın öne doğru dökülmesini sağlayın. Fırçanız tahtadan ve doğal olsun.

Saçı önce üstten, kökten uca doğru fırçalayın; sonra da iç taraftan fırçalayın. Daha sonra doğrularak aynı işlemi tekrarlayın.

Beş kezle başlayıp , her hafta saçınızı taradığınız fırçalama adedini artırın

Saçın en zayıf olduğu zaman ıslak olduğu zamandır. Islakken fırçalamak saça zarar verebilir.

Şampuan sürmeden önce bir kat saç kremi sürün. Sonra normal şampuanlama işleminizi gerçekleştirin ve saçınıza karşı nazik davranın.

Saç diplerinize şampuanla masaj yapmak kan dolaşımını artırır, saç diplerinin beslenmesini sağlar.

ÜRÜN MARKET

60 saniyede dolgun dudaklar

Dolgun dudaklara kavuşmak en büyük hayaliniz mi? Skin Doctors serisine ait "Perfect Pout" ile dudaklarınızı top modellerin dudakları ile boy ölçüşür hale getirebilirsiniz. Dudaklara derinlemesine nüfuz eden Perfect Pout, etkisini en geç 60 saniyede gösteriyor. Üstelik kremin etkisi saatlerce korunuyor. Perfect Pout'un bir diğer özelliği de ruj ihtiyacını ortadan kaldıran özel gül kırmızısı rengi!
Yazarın Tüm Yazıları