Kısa Kulvar Sürat Pateni Dünya Kupası'na doğru

Güncelleme Tarihi:

Kısa Kulvar Sürat Pateni Dünya Kupasına doğru
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2015 17:37

- ISU ve Türkiye Buz Pateni Federasyonu tarafından Erzurum'da düzenlenecek şampiyona, 18 ülkeden 160 sporcunun katılımıyla yarın başlıyor - Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Okuyucu: "Büyük bir organizasyon. Doping ölçümleri, saha ölçümleri her türlü tedbir en üst düzeyde alındı"

Haberin Devamı

ERZURUM (AA) - Uluslararası Buz Pateni Federasyonu (ISU) ve Türkiye Buz Pateni Federasyonu tarafından düzenlenecek Kısa Kulvar Sürat Pateni Dünya Kupası 6. Ayak Yarışları için hazırlıklar tamamlandı.

Federasyon başkanı Dilek Okuyucu, Müceldili Konağı'nda düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, dünyanın en prestijli yarışına ev sahipliği yapacaklarını belirterek, iki ay içerisinde çok yoğun çalışarak, yarışları Erzurum'a aldıklarını söyledi.

Sürat pateninin en çok izlenen branşlardan biri olduğuna dikkati çeken Okuyucu, "Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin çok önem verdiği bir branş. Dünya kupası altı etaptan oluşuyor. Amerika, Asya ve Avrupa ayakları var. Amerika ile birinci ayak başladı. Beş ayaktan toplanan puanlar dikkate alınarak, final etabında yarışabilecek sporcular belirlendi ve onlar burada dünya kupası madalyası için yarışacaklar" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Yarışmaya 18 ülkenin katıldığının altını çizen Okuyucu, dünyanın en iyi sporcularının Erzurum'da şampiyonluk için mücadele edeceğini belirtti.

Okuyucu, "Büyük bir organizasyon. Doping ölçümleri, saha ölçümleri her türlü tedbir en üst düzeyde alındı. Bu anlamda belediyemizin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün katkıları çok büyük. 6 sporcumuz yarışacak. Spor geçmişleri dört yıllık, hepsi çok başarılı" dedi.

- "Rekor denemesi yapacaklar"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de spor ve olimpiyat şehri Erzurum'da önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacaklarını, Kısa Kulvar Sürat Pateni Dünya Kupası final etabını gerçekleştireceklerini söyledi.

Yarışların, Türkiye'nin yanı sıra Kanada, Rusya, Amerika, Belçika, Japonya, Belçika, Fransa'nın aralarında bulunduğu 18 ülkeden 160 sporcunun katılımıyla gerçekleşeceğini anlatan Sekmen, "Yarışlarda olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonları Erzurum'da rekor denemesi yapacak. Buzun şampiyonları Erzurum'da ilklere imza atacak" ifadelerini kullandı.

Erzurum'da yeni dünya rekorlarına tanık olacaklarını belirten Sekmen, Türkiye'nin de yarışlara 6 sporcuyla katılacağını ve dereceye girebilmek için sporcuların yoğun çalıştığını vurguladı.

Haberin Devamı

Sekmen, "Dünyanın gözü Erzurum'dan çıkacak olan sonuçlara çevrildi. Dünyanın en iyileri burada rakiplerine meydan okuyacak" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!