Kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2002 01:53

Ayhan'a kutlama sağanağı

18. Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda bayanlar 1500 metrede altın madalya kazanan Süreyya Ayhan'ı ilk olarak CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, telefonla arayarak kutladı. Baykal, ‘‘Güçlükleri göğüsleyerek inanç ve kararlılıkla Türkiye‘ye kazandırdığınız bu büyük başarıdan dolayı sizi yürekten kutluyorum’’ dedi. Ardından milletvekili aday adaylığı için istifa eden eski Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Yurdadön Ayhan’ı arayarak kutladı. Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un Münih'te piste inerek tebrik ettiği Ayhan'ı Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer de bir telgraf göndererek kutladı. TBMM Başkanı Ömer İzgi, Başbakan Bülent Ecevit, ANAP Genel Başkanı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, Sağlık Bakanı Osman Durmuş, Devlet Bakanı Fikret Ünlü, Gençlik Spor Genel Müdürü Kemal Mutlu, Atletizm Federasyonu'nun yeni Başkanı Hüseyin Yıldırım ve Spor Yazarı Deniz Gökçe de Ayhan'ı kutladılar.

TRT spikerinin kehaneti

Yarışı anlatan TRT spikeri Güven Göktaş, Ayhan'ın görüntüsünün kısa sürmesine tepki göstererek, ‘‘Şimdi kısa gösterdiler. Ama birazdan uzun göstermek zorunda kalacaklar’’ sözleriyle Süreyya'nın birinci olacağına inancını dile getirdi. Göktaş'ın yorumu gerçeğe dönüştü.

RAI 3 yayını kesip İstiklal Marşı dinletti

Avrupa Atletizm Şampiyonası'nı canlı yayınlayan İtalyan RAI 3 televizyonu atletimiz Süreyya Ayhan için ‘‘ Fenomen’’ deyimini kullandı. RAI 3 madalya töreni sırasında İtalyan atletleriyle ropörtaj yaparken bunu keserek ‘‘Şimdi hep birlikte Anadolu'dan gelen bu güzel ve çok başarılı Süreyya Ayhan onuruna çalınacak Türk Milli Marşı'nı atletizm şampiyonalarında ilk kez dinleyelim’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!