Kısa, kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa, kısa...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

Döviz rezervi 23.9 milyar dolara çıktı

MERKEZ Bankası döviz rezervleri, bir haftada 923 milyon dolar arttı. Merkez Bankası verilerine göre, 10 Aralık'ta 23 milyar 69 milyon dolar olan Banka'nın döviz rezervleri, 923 milyon dolar artarak, 17 Aralık'ta 23 milyar 992 milyon dolara yükseldi. Bu arada, en son 3 Aralık tarihli verilere göre, toplam brüt rezervin içinde yer alan ticari bankaların döviz rezervleri 12 mıÙyar 626 milyon dolar, Merkez Bankası döviz rezervleri 22 milyar 639 milyondolar olurken, altın rezervleri 1 milyar 11 milyon dolarlık düzeyini korudu. Böylece, 26 Kasımda 36 milyar 35 milyon dolar olan Türkiye'nin uluslararası rezervleri, 242 milyonÉlolar artarak, 3 Aralık'da 36 milyar 277 milyon dolara yükseldi.

Kordsa'dan ABD'de şirket

BORSA şirketlerinden Sabancı Grubuna ait Kordsa Kord Bezi Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu, ABD'de kord bezi üretim ve pazarlama faaliyetlerinde bulunmak üzere ‘‘Kordsa USA’’ adlı firmanın kurulmasını kararlaştırdı. Firmanın sermayesi ve kuruluş yeri henüz belirlenmeyen şirketin, tamamının Kordsa iştiraki olacağı bildirildi.

Netaş Global One anlaşması

Internette hız, kalite ve güvenlik getiren Netaş/Nortel Networks ile uluslararası ve kurumsal müşterilerinin telekomünikasyon ihtiyaçlarına çözümler sunan Global One Türkiye, stratejik işbirliği anlaşması imzaladı.

Migros'tan sanal şirket

MİGROS Türk T.A.Ş. Yönetim Kurulu, 300 milyar lira sermaye ile kurulmakta olan Sanal Merkez Ticaret A.Ş.'ye 299 milyar 969 milyon 990 bin lira sermaye ile iştirak edilmesini kararı aldı. Migros Türk T.A.Ş., bugün ‘‘MMM Samsun’’ ve ‘‘İzmir Dumlupınar Şok’’ satış mağazalarını, 25 Aralık'da da ‘‘Manisa Şok’’ mağazasını açacak. Bu arada, Arçelik A.Ş.'nin Olağanüstü Genel Kurulu'nda, Türk Elektrik Endüstrisi ile Atılım ve Gelişim Dayanıklı Tüketim Malları Pazarlama şirketlerinin 30 Eylül 1999 tarihi itibariyle devir alınması suretiylebirleşme sözleşmesi, onaylandı. Birleşme nedeniyle, şirketin çıkarılmış sermayesinin 34 trilyon 432 milyar liradan 40.4 trilyon liraya yükseltilmesine karar verildi.

El konulan beş bankada yeni yönetim

MERKEZ Bankası Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilen Egebank, Yaşarbank, Yurtbank, Sümerbank ve Esbank'ın yeni yönetimi belli oldu. Beş bakaya atanan isimler şöyle:

EGEBANK

Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı: Yusuf Ziya Önder

Yönetim Kurulu Üyeleri: Muhammet Ünal, Selahattin Yenersoy, Mustafa Akan, Mehmet Karakaş

Denetleme Kurulu Üyeleri: Ali Vahit Özbayer, Hasan Aydın Algın

SÜMERBANK

Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı: Atilla Taşdemir

Yönetim Kurulu Üyeleri: Selim Kocayusufpaşaoğlu, Cevat İnaltong, İbrahim Yaycıoğlu, Kadriye Şişman

Denetleme Kurulu Üyeleri: Serdar Engindeniz, Yusuf Emre Yetkin

ESBANK

Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı: Ertuğrul Timur

Yönetim Kurulu Üyeleri: Erdal Arslan, Emin Cam, Atalay Akay, Berra Kılıç

Denetleme Kurulu Üyeleri: Mustafa Koç, Erol Akın

YAŞARBANK

Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı: Nur Aydınoğlu

Yönetim Kurulu Üyeleri: Rıfkı Güngör, Mustafa Uluğtekin, Atilla Günay, Oktay Aydın

Denetleme Kurulu Üyeleri: Şener Başer, Adlan Özen

YURTBANK

Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı: Onur Arı

Yönetim Kurulu Üyeleri: Vedat Aksu, Erdoğan Pektaş, Selçuk Baran, Ali Taşpolat, Metin Aytaç

Denetleme Kurulu Üyeleri: Nevzat Acar, Andıç Doğankurt

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!