Kısa, kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa, kısa...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 1999 00:00

Haberin Devamı

Macarlardan sinema izleme rekoru

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de, kesintisiz sinema izleme rekoru kırıldı. Sinema izleme rekoru için cuma akşamı sinemaya giren 6 kişiden 3'ü, pazar günü sabaha karşı yarışmayı terk ederken, diğerleri pazar günü öğle saatlerine kadar dayanarak, Guiness rekorlar kitabına girmeyi başardı. Yarışma boyunca, 40 saat içinde 19 film gören yarışmacılar, 20. film Titanic'i izlerken dayanamayıp uyuklayınca, yarışma sona ermiş oldu. Yarışmacılar, bu süre içinde 7 litre kahve içtiler, 30 pizza yediler ve patlamış mısır tükettiler.

Seramikçilerin buluşması

Önceİstanbul, daha sonra da İzmir seramik sanatçılarına evsahipliği yapacak.

Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından ilk kez düzenlenen Uluslararası Seramik Sempozyumu, 1 Ağustos'ta başlıyor. Beril Anılanmert, Tülay Bartuğ, Süleyman Aydan Belen ve İrfan Aydın'ın girişimiyle düzenlenen bu sempoyum 10 Ağustos tarihine kadar sürecek. MSÜ Seramik Bölümü atölyelerinde, üniversite sergi alanında ve konaklama tesislerinde yapılacak sempozyumun başlığı İstanbul Interaction. Sempozyuma, ABD'den Jim Melcher ve Frank Boyden, Norveç'ten Ole Lislerud, Hollanda'dan Laila Meliani, Tunus'dan Khaled Ben Silimane gibi seramik sanatında uluslararası platformda isim yapmış sanatçılar katılıyor.

İzmir 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından üçüncü kez gerçekleştirilen Uluslararası Seramik Sempozyumu ise 10 Eylül'de başlıyor. Bu sempozyum 29 Eylül tarihine kadar sürecek.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!