KASTAMONU HABERLERİ

Kışa Hazırlanan Tarhanalar Elekten Geçiyor

IHA
09.10.2015 - 23:12Son Güncelleme :
IHA

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde kışa hazırlık olarak tarhana yapımına başladı.
Kışın soğuk günlerde insanın içini ısıtan, besin değeri açısından ise uzmanların her fırsatta önemine dikkat çektiği tarhananın yapımı ilçelerde ve köylerde başladı. Lezzeti ve pratikliği ile asla vazgeçilmeyecek olan tarhananın yapımı ise çok zahmetli. Taşköprü ilçesinde tarhana yapan Songül Türkmen, tarhananın kendileri için vazgeçilmez bir gıda olduğunu söyledi. Tarhana hamurunu buğday unu, yoğurt, domates, kırmızı biber, soğan ve çeşitli aromatik otlar konularak yoğurduklarını ve birkaç gün boyunca da mayalanmaya bıraktıklarını anlatan Türkmen, "Hamur mayalandıktan sonra da ilk önce yumruk büyüklüğünde parçalara ayırarak bu parçaları beklemeye bırakıyoruz. Daha sonra da onları daha ufak parçalara bölüp kurumaya bırakıyoruz. Son olarak ta kuruyan parçaları elekten geçirip çorba yapımına hazır hale getiriyoruz" dedi.
Tarhananın yapımının çok zahmetli bir iş olduğunu söyleyen Türkmen, ne kadar zahmetli olsa da lezzetli ve sağlıklı oluşu nedeni ile her yıl tarhana yapımını sürdürdüklerini dile getirdi. Türkmen, tarhana yapımını bitirdikten sonra kesme, kuskus, ve çeşitli sebzelerin konservelerini de yaparak kış hazırlıklarını tamamlayacaklarını kaydetti.

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Kastamonu haberleri Hürriyet yerel haberler sayfasında. Haber ajanslarının Kastamonu ilinden Kışa Hazırlanan Tarhanalar Elekten Geçiyor hakkında ilettiği tüm haberler hurriyet.com.tr farkı ile sizlere ulaştırılıyor. Bu haber ilk olarak 09 Ekim 2015 tarihinde saat 23 12’de yayınlandı. Son dakika gelişmesi oldukça Kışa Hazırlanan Tarhanalar Elekten Geçiyor haberi güncellenecektir.

KASTAMONU NAMAZ VAKİTLERİ

18 Aralık 2017, Pazartesi
  • İmsak
    06:09
  • Guneş
    07:59
  • Öğle
    12:53
  • İkindi
    15:11
  • Akşam
    17:25
  • Yatsı
    19:03
Sayfa Başı