GeriSeyahat Kısa haberler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kısa haberler

Kısa haberler

Lviv ve Dubai uçuşları başladı

Pegasus Hava Yolları’nın Ukrayna şehri Lviv ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne bağlı Dubai’ye uçuşları başladı. Lviv ile İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı arasında gerçekleştirilen seferlerin fiyatları 37.99 Euro’dan, Dubai seferlerinin fiyatları ise 79.99 Euro’dan
 başlıyor. (www.flypgs.com)

Türkler bayramda en çok Dubrovnik’e gitmek istiyor

Uçak bileti arama motoru Skyscanner; Kurban Bayramı’nda seyahatseverleri çeken şehirleri araştırdı. Buna göre 2011 yılında ve bu yıl Kurban Bayramı tatili için Türkiye’den en fazla aranan şehir Hırvatistan. Araştırmanın sonuçlarına göre seyahatlerini önceden planlamaya fırsat bulamayanların, son dakikada otel rezervasyonu yapıp vize masrafı olmadan internetten hızlıca biletlerini alabildikleri için, vizesiz ülkelere yöneldikleri ortaya çıktı. Bu nedenle Dubrovnik, Türkleri en çok çeken şehirler arasında. (www.skyscanner.com.tr)

Doğaya karışın mantar ya da yaban yemişi toplayın

Elekdağ Kaptan Konak Kastamonu Taşköprü’de yer alıyor. Tesiste mini göle yürüyüş, yaban hayvan fotoğraf gezisi (geyik-domuz-tavşan), zirveye tırmanış, dağ pikniği, dere boyu yaban yemişleri ya da mantar arama yürüyüşü gibi etkinliklere katılabilirsiniz. Tesiste Kurban Bayramı’na özel bir kampanya var. 4 gece, 5 gün, üç öğün etsiz özel mönü, rehberlik dahil kişi başı 300 TL. (http://arigoren.com)

Kış gelmeden Heybeliada

Fest Travel 3 Kasım’da Heybeliada’ya tur günübirlik tur düzenliyor. Aya Nikola Kilisesi, Hüseyin Rahmi Gürpınar Müzesi, Abbas Hilmi Paşa Köşkü, İsmet İnönü Evi gezilecek yerler arasında. Fiyatı 115 TL. (www.festtravel.com)

York’un en renkli gecesi

İngiltere’nin Kuzey Yorkshire bölgesindeki önemli kentlerden York 800’üncü kuruluş yılını kutluyor. Her yıl ekim sonunda düzenlenen Illuminating York Festivali, kutlamalar nedeniyle bu kez çok daha görkemli olacak. 31 Ekim’den 3 Kasım’a her gece başta York Müzesi Bahçesi olmak üzere şehrin tarihi yapıları dijital sanat platformuna dönüşecek. Yapıların yüzeylerinde ışık yerleştirmeleri, animasyonlar gerçekleştirilecek. (illuminatingyork.org.uk)

2 bin TL ve üzeri harcamalarda 200 TL indirim

Kurban Bayramı tatilini hâlâ planlamayanlar için, Gezinomi’de son dakika fırsatları ve kampanyalar devam ediyor. Gezinomi, VakıfBank Worldcard sahiplerinin yapacağı her 1500 TL ve üzeri harcamalarda 150 TL; 2 bin TL ve üzeri harcamalarda anında 200 TL indirim kazanma fırsatı sunuyor. Kazanılan indirim, banka tarafından hesap ekstresine yansıtılıyor. 150 ve 200 TL tatil indirimi kampanyası otel, tur ve cruise seyahatlerinde geçerli oluyor, uçak bileti satışlarında ise peşin fiyatına 12 taksit uygulanıyor. Sueno Golf Belek ve Sueno Beach Side otelleri kampanyaya dahil değil. (www.gezinomi.com)

Kayak mevsimi gelmeden kar parkında eğitim alın

İstanbul Haramidere’de bulunan Torium Alışveriş Merkezi içerisinde kapalı kar eğlence merkezi bulunuyor. Çocukların kızak kayarak ve kartopu oynayarak keyifli vakit geçirebilecekleri snowpark’ta kayak merkezlerine gitmeden önce kayak ve snowboard eğitimi de alabilirsiniz. (www.torium.com.tr/Snowpark)

False