Kış Turizm Merkezi Ilgaz Yıldıztepe'ye doğasever akını

Güncelleme Tarihi:

Kış Turizm Merkezi Ilgaz Yıldıztepeye doğasever akını
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2017 16:55

Kış Turizm Merkezi Ilgaz Yıldıztepe'ye doğasever akını

Haberin Devamı

Cengiz YALÇIN/ILGAZ(Çankırı), (DHa)- HAFTA boyunca çalışanlar, streslerini atabilmek için en yakın doğa merkezlerine koşarken, bunlardan biri de kız turizm merkezi haline gelen Ilgaz Yıldıztepe oluyor. Buralarda kar üzerinde gönüllerince eğlenenlerin yanı sıra teleferikle zirveye çıkanlar, kayak ve mangal keyfi yapanların keyiflerine diyecek yok.

Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli'nin açılmasıyla birlikte ulaşımda büyük bir rahatlama yaşayan Ilgaz Kadın Çayırı Yıldıztepe Kayak Merkezi, bölünmüş yol rahatlığıyla artık daha konforlu bir ulaşım imkanına sahip durumda. Tünelden 2.7 kilometre sonra ulaşılan Kayak merkezi, bu rahatlık karşısında her hafta adeta ziyaretçi akınına uğruyor. Hafta sonları büyük bir yoğunluk yaşanan Yıldıztepe kayak merkezinde Samsun'dan Ankara'ya, İç Anadolu ve Karadeniz bölgesi illerinden doğaseverlerin günübirlik de olsa hafta boyu yaşadığı stresi atmak için Ilgaz'ı tercih ediyor.

Ilgaz Dağı Milli Parkı'nda mangal yakmanın yasaklanması nedeniyle Yıldıztepe kayak merkezi ve Kadın Çayırı Tabiat Parkı mangal severlerle dolarken, araç yoğunluğu nedeniyle bölge adeta şehirlerarası otobüs terminali görünümüne bürünüyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!