Kış mevsiminin en canlı renkleri

Makyaj tarzının psikolojiyle doğrudan bağlantılı olduğunu biliyor muydunuz? Gözlerde ve dudaklarda kullanılan canlı renkler, ruh halini olumlu etkiliyor.

Haberin Devamı

Camdan dışarı baktığınızda görünen o yer yer gri, siyah ve beyaz gökyüzünün sizi de karamsarlığa sürüklediği oluyor mu? Neyse ki makyajınızda kullanacağınız canlı renkler, ruh halinizi bir anda değiştirme gücüne sahip!
Kusursuz görünümleriyle baş döndüren ünlüler tabii ki bu makyajı uygularken profesyonel yardım alıyor. Ama sizin de günlük hayatta bu renklerden korkmak için bir sebebiniz yok. Mükemmel bir cilt bazı ve doğru uygulama teknikleriyle her rengi tarzınıza uygun hale getirebilirsiniz çünkü...
DO?RU UYGULAMA NASIL OLMALI
? Cilt tonunu dengeleyen baz ürünün üzerine cildinize uygun bir sıvı fondöten uygulayın ve transparan bir pudrayla sabitleyin. Yoğun kapatıcı özelliği olan bir fondöten hem ince çizgilerin hem de lekelerin görünmesini büyük ölçüde engeller.
? Bu makyaj tarzında allıktan mümkün olduğunca uzak durmakta fayda var. Gözlerdeki ve dudaktaki rengin belirgin oluşu yeterli. Ama isterseniz yanaklarda taze bir etki için şeftali ya da gül tonlarına başvurabilirsiniz.
? Uzmanlar gözlerde kesinlikle tek bir renk ailesinde kalınmasını öneriyor. Gözlerinizi güçlü bir turkuvazla renklendirdiyseniz, göz kalemini de mavi tonlarından seçin.
? ?eker renkleri de kendi içlerinde uyumlu olduğu sürece güzel durur. Genel kural, koyu tonları göz kapağının alt kısmında uygularken, kaş diplerine kadar uzanan alanda açık tonlara başvurmaktır.
? İster ince, ister kalın dudaklara sahip olsun, herkes istediği renk ruju kullanmakta özgür. Rengin en belirgin şekilde ortaya çıkmasını sağlamak için yapılması gereken ilk şey, dudaklara önce fondöten sürmek. Ardından dudak rengine yakın bir kalemle dudak çevresini belirginleştirin. Sonra da ruju bir dudak fırçası yardımıyla uygulayın.

Dikkatinizi ellerinize verin

Haberin Devamı

Güçlü bir bakımla elleriniz yıpratıcı soğuğa meydan okuyabilir. Üstelik düzenli el bakımı, cilt yüzeyindeki damarların daha az görünmesini sağ-lar. İşte, el bakımına dair 5 ipucu.

1 Ilık temizlik: Soğuğun ve kaloriferin kuruttuğu hava cildi de kurutup sertleştiriyor. Peki ne yapmalı? Parmaklarınızı çok sıcak ya da çok soğuk suya sokmayın. pH düzeyi nötr sabun ya da sıvı sabun kullanın. Ve bulaşık yıkamada kullanılan yüksek yağ çözücü maddelere direkt temas etmeyin.
2 Yumuşak peeling: Haftada bir kez hassas bir peeling uygulaması, ellerinizin çok bakımlı görünmesine yardımcı olacaktır. Fındık büyüklüğünde peeling ürününü nemli ellerinize masaj yaparak yedirin.
3 Günlük koruma: Ellerinizi yıkadıktan sonra el kremi kullanmayı alışkanlık haline getirin. Çantanızda da mutlaka küçük bir krem taşımayı ihmal etmeyin.Â
4 Düzenli tırnak bakımı: Tırnak-ların kırılmasını önlemek ve çevresinin bakımını saÄŸlamak için haftada bir-iki kez besleyici E vitaminli ya da aloe veralı tırnak yağı uygulamanızı öneriyoruz.Â
5 Paketleme servisi: Haftada bir kez yatağa girerken ellerinize bolca krem sürün ve yün eldiven giyerek gece boyunca cildinizin ürünü emmesini sağlayın. Bu kür, ellerde sauna etkisi yaratır. Ertesi sabah ellerinizin pamuk gibi yumuşacık olduklarını göreceksiniz.

Yazarın Tüm Yazıları