Kış mevsiminde hamilelere öneriler

Güncelleme Tarihi:

Kış mevsiminde hamilelere öneriler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2017 13:20

Kış mevsiminde hamilelere öneriler

Haberin Devamı

KAYSERİ (DHA)- KADIN  Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Gökalp Öner, anne adaylarının kışın gebelik döneminde yaptırması gereken aşılar ve dikkat edilmesini istedi.

Kış mevsiminde özellikle gebelerin güneşe maruz kalamadıkları için D vitamini eksikleri olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Gökalp Öner,  “Kış Mevsiminde özellikle gebelerimiz güneşe maruz kalamadıkları için D vitamini eksikleri oluyor. D vitamini eksikliklerini özellikle haftada 150 ile 600 gr arasında balık tüketerek giderebilirler. Ama her balığı yiyemiyorlar. Özellikle dip balıkları okyanus balıkları büyük balıklarda civa var. Civa da bebeğin sinir sitemi, için zehirli. Onun için haftada 340 gr dan küçük balıkları güvenli bir şekilde tüketebilirler. Ve bu şekilde D vitamini bu şekilde alabilirler” dedi.Öner sözlerini şöyle sürdürdü:

“GRİP VİRÜSÜ YENİ DOĞAN BEBEKLERDE ÖLÜMCÜL OLUYOR”

 “Aynı zamanda kış mevsimi havaların biranda soğuduğu için grip mevsimleri. Toplu taşımadan uzak durmalarını öneriyoruz. Toplu taşımada grip virüsü özellikle çok hızlı bir şekilde yayılır. Bağışık sistemi daha düşük olan gebelerimizde gribe daha sık maruz kalabilirler. Özellikle grip aşısını 24. Haftadan sonra öneriyoruz. Grip aşısını aslında anne için değil bebek için öneriyoruz. Çünkü anne karnında bebek grip aşısıyla aşılanmış oluyor. Grip virüsü yeni doğanda ölümcül oluyor. Bundan korumak amaçlı 24. Haftadan sonra mutlaka gebelerimizin grip aşısını yaptırmaları gerekiyor. Aynı zamanda havalarımız karlı zeminlerimiz buzlu gebelerimizin küçük adımlarıyla yürüyüş yapmaları lazım düşmemeleri için. Hatta eşleri ile dışarıya çıksınlar ve eşlerinden destek alsınlar”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!