Kış Kâbusu Kronikleşti   

Güncelleme Tarihi:

Kış Kâbusu Kronikleşti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2017 18:10

Her kış döneminde neredeyse dibe vuran turizm rakamlarını değerlendiren TÜRSAB Yurtdışı Temsilcisi Hüseyin Baraner, “Sektör öyle bir hale geldi ki istese de harekete geçemiyor” dedi. 

Haberin Devamı

TÜRKİYE Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yurtdışı Temsilcisi Hüseyin Baraner, kasım ayı turizm rakamlarının beklenen seviyenin de altında kaldığını söyledi. Turizm sektörünün yaşadığı kış kâbusunun kronikleştiğini kaydeden Baraner, “Sektör öyle bir hale geldi ki istese de harekete geçemiyor” dedi.  

KENDİMİZE GELMELİYİZ’ 

Turizmin 12 aya yayılması ile ilgili gerçekçi projeler üretilemediğini vurgulayan Baraner, “Piyasanın çok altıdaki oda fiyatlarıyla turist getirip sonra da o turiste zorla halı, deri satarak bu iş olmaz. Silkelenip kendimize gelmeliyiz. Aksi takdirde rakamlar çok daha üzücü seviyelere gelecek” diye konuştu.  

ALMAN PAZARINDA 2018 UMUDU 

Her şeye rağmen 2018’den umutlu olduklarını belirten Baraner, şöyle dedi: “Alman pazarındaki düşüşün belli ölçüde duracağını, yeni sezonda 4 milyon alman turist rakamına ulaşabileceğimizi düşünüyorum. İlk aldığımız veriler de bu yönde. Ancak daha çok çalışmalıyız.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!