Kış aylarında sokak hayvanları için duyarlı olunması çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Kış aylarında sokak hayvanları için duyarlı olunması çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2017 15:18

Kış aylarında sokak hayvanları için duyarlı olunması çağrısı

Haberin Devamı

BOLU, (DHA) - BOLU Hayvanları Koruma Derneği (BOLHAYKO), soğuk kış günlerinde sokaklardaki hayvanlar için yiyecek bırakılması ve barınabilecekleri yerler oluşturulması için vatandaşların duyarlı olmasını istedi.

BOLHAYKO havaların soğumaya başlamasıyla birlikte sokakta yaşayan hayvanlara destek olunması için çağrıda bulundu. Hayvanların kış aylarında yiyecek bulmakta zorlandığı belirtilerek, şu açıklamada bulunuldu:
"Havaların soğuması ile birlikte insanları sokak hayvanları konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Yiyecek ve su bulma konusunda oldukça zorlanan sokak hayvanları bir de soğuk hava eklenince soğuktan korunmak için arabaların içine girerek ısınmaya çalışıyor. Araç sahiplerinden ricamız, araçlarını çalıştırmadan içine ve etrafına bakmaları. Kış aylarının sert geçtiği Bolu'da, biz insana emanet edilen bu canlara sahip çıkmak insanlık görevidir. Hazreti Osman'ın 'Müslüman ülkede kuşlar acından öldü demesinler, dağlara yem serpin' demesi gibi bizlerde sokak hayvanlarını gerek besleyerek ve gerekse soğuk havalarda sığınacakları, ısınabilecekleri ortamlar oluşturarak onların yaşamlarını kolaylaştırmalıyız. Yaşadığımız dünyanın, güzelliklere, paylaşımlara, merhamete ve sevgiye ihtiyacı olduğunu unutmamak ve birlikte dünyamızı paylaştığımız can dostlarımıza sahip çıkmalıyız"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!