'Kirvem Belediyem olsun' şöleni

Güncelleme Tarihi:

Kirvem Belediyem olsun şöleni
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2018 15:43

'Kirvem Belediyem olsun' şöleni

Haberin Devamı

ŞANLIURFA, (DHA) - ŞANLIURFA Haliliye Belediyesi tarafından 'Kirvem belediyem olsun' geleneksel sünnet şöleninde 362 çocuk sünnet edildi. Renkli görüntülerin yaşandığı şenlikte çocuklarla birlikte bir araya gelip, Balıklıgöl gezisi de yapan Başkan Fevzi Demirkol, "Kirvelik bizde önemli, kirve babadan sonra amcadan önce gelir. Kirve bizim geleneğimizde ayrı bir öneme sahiptir" dedi.

Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, geleneksel hale getirdiği 5. sünnet şöleni kapsamında, maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocukları için bir restoranda düzenlenen sünnet organizasyonuna çocuklar ve aileleri katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, okundu. Halk oyunları gösterisi sunulduğu programda misafirlere yöresel yemeklerden "tirit" ikram edildi. Etkinlikte çocuklara çeşitli hediyeler dağıtan Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, konuşmasında geleneksel hale getirdikleri 5. Sünnet Şöleni'ni düzenlemekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Kirvem Belediyem Olsun Projesi'ni önemsediklerini belirten Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, kirveliğin önemine değinerek şunları kaydetti: "Bizim gelenek ve göreneklerimizde sünnetin ayrı bir önemi vardır. Başladığımız günden itibaren hamdolsun bu yıl 5’incisni düzenlediğimiz geleneksel sünnet şölenimizi, Cenab-ı Hakk bizlere yapmayı nasip eyledi. Cenab-ı Hakk’a sonsuz şükür ve hamd ediyoruz. Bu şölenimizi yaparken, ilk senelerde şunu ifade ettik; kirvelik bizde önemli, kirve babadan sonra amcadan önce gelir. Sevinçli günlerde, acılı günlerde kirve yanlarında olur. Kirve bizim geleneğimizde ayrı bir öneme sahiptir. Biz bu sünnet şölenlerini yaparken, ‘Kirvem belediyem olsun’ dedik. Hamdolsun bugün burada geleceğin Fatihleri, ilim adamları, tasavvuf ehli, doktoru, avukatı, hakimi olacak olan kirvelerimin sünnetinde Cenab-ı Hakk bizleri bir araya getirdi."
Sünnet olacak çocuklar, daha sonra Başkan Fevzi Demirkol ve aileleriyle birlikte Balıklıgöl’e götürüldü. Burada dua eden çocuklar, daha sonra aileleriyle birlikte evlerine bırakıldı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!