Kırşehir’de kurbanlık sorunu yok

Güncelleme Tarihi:

Kırşehir’de kurbanlık sorunu yok
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2018 13:11

Kırşehir’de kurbanlık sorunu yok

Haberin Devamı

Salih GÜNER/KIRŞEHİR (DHA)-Kırşehir Canlı Hayvan Pazarı’na son bir ay içerisinde yaklaşık 15 bin adet küçükbaş ile 12 bin adet büyükbaş hayvanın giriş yaptı bildirilirken, kurbanlık sorununun bulunmadığını, halkın bütçesine uygun kurbanlıklarını temin edebilecekleri bildirildi.

Kırşehir’de vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için her türlü önlemi aldıklarını açıklayan Ticaret Borsası Başkanı Neşet Yavuz, 21 Ağustos 2018 Salı günü başlayacak Kurban Bayramı nedeniyle canlı hayvan Pazaryerinin 12 Ağustos’tan itibaren bayramın ikinci gününe kadar açık tutulacağını bildirdi.

Canlı Hayvan Pazarına son bir ay içerisinde yaklaşık 15 bin adet küçükbaş ile 12 bin adet büyükbaş hayvanın giriş yaptığına dikkat çeken Borsa Başkanı Yavuz, “Ülkemizin en büyük ve en modern hayvan pazarlarından biri olan Borsamıza ait Pazar yeri vatandaşlarımıza sağlıklı ve huzurlu mekânlarda hızlı hizmet veriyor. Son bir ayda Pazar yerimize 15 bin küçükbaş ile 12 bin büyükbaş hayvan giriş yaptı. Bu da Kırşehir halkının kurbanlık sorunu yaşamayacağını gösteriyor. Ayrıca Pazar yerine hayvan getirmeyen, yüzlerce besihanemizde kurbanlık satışları yapılıyor. Dileyen hemşehrilerimiz buradan da kurbanlıklarını temin edebiliyorlar. Hatta bası besicilerimiz sadece kurban satışı yapmıyor, burada kesim için de gerekli mekanları hazırlamış durumdalar” dedi.

Kırşehir’de halkın gönül rahatlığıyla kurbanlıklarını temin edebilmeleri için borsada çalışan memurların tamamının ve veteriner hekimin görevli olacağını kaydeden Ticaret Borsası Başkanı Neşet Yavuz, “Halkımızın kurbanlık hayvanlarını sağlıklı bir şekilde temin etmeleri için tüm borsa personeli ile Veteriner Hekim kontrolünde kurban satışları devam edecektir. Canlı Hayvan Pazarında, vatandaşlarımızın rahat ve huzurlu bir alım-satım yapması için borsamız tarafından gerekli tüm tedbirler alındı” dedi.

Yaptıkları çalışmalar ve aldıkları önlemler hakkında da bilgiler veren Ticaret Borsası Başkanı Neşet Yavuz, şunları söyledi:

 “Vatandaşlarımızın kurbanlıklarını gönül huzuru içerisinde almaları ve her hangi bir mağduriyet yaşamamaları için borsa olarak her türlü tedbirlerimizi aldık. Olası Hayvan Hırsızlıklarına yönelik güvenlik tedbirlerini aldık. Havyan Pazarımızda 24 adet kamara ve güvenlik sistemini kurduk, 24 saat süreyle mobese kameralar kayıt yapıyor. Sahte paraya karşı para sayma makinesi ve sahte para ayırıcı cihazı aldık, İndirme ve yükleme rampaları yaptık, hayvan padoklarında düzenlemeler yaptık, padok içlerine suluklar koydurduk. Bu ve buna bezer birçok yeni işlemler yaptık. Canlı Hayvan Pazar yerimiz 12 Ağustos 2018 Pazar tarihinden bayramın ikinci gününe kadar açık tutulacaktır. Bu süre içerisinde borsada çalışan memurların tamamının ve veteriner hekimin görevli olacaktır. Halkımızın kurbanlık hayvanlarını sağlıklı bir şekilde temin etmeleri için tüm borsa personeli ile Veteriner Hekim kontrolünde kurban satışları bayramın ikinci gününe kadar devam edecektir. Canlı Hayvan Pazarında, vatandaşlarımızın rahat ve huzurlu bir alım-satım yapması için borsamız tarafından gerekli tüm tedbirler alınmıştır. Yine giriş kapısında veteriner hekimimiz kulak küpesiz ve sağlık raporsuz kurbanları tespit edecek ve anında müdahale edecek. Ayrıca gebe hayvanların kesimlini önlemek amacı ile Veteriner hekimimiz tarafından gebelik testi yapılmakta ve 20 güne kadar gebe hayvanlar tespit edilebilen cihazı aldık. Yine kameralar sayesinde pazara kaçak kurban sokanları tespit edeceğiz. Bu sayede hem hırsızlık hem de dolandırıcılık olaylarına karşı önlemiş olacağız. Havyan sahipleri ve vatandaşlarımız rahatlıkla gelip alışverişlerini yapabilecekler.”

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda Ticaret Borsası’na ait Canlı Hayvan Pazar yerinde dijital kantarın ücretsiz olarak hizmet vereceğini, hastalıklı hayvanların pazara girmesini önlemek için giriş ve çıkışlara modern bir dezenfektan tüneli kurdurduklarını anlatan Neşet Yavuz, şöyle devam etti:

“Hayvan sahipleri içinde kurban satışlarını rahat yapabilmeleri için padoklara ek yeni padoklar ilave ettik. Pazar yerlerinin en büyük sorunlarından olan indirme ve yükleme rampalarına yenilerini ilave ettik. Şuanda aynı anda 250 araç indirme ve yükleme yapabilmektedir. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda Pazar yerimizde bulunan dijital kantarımız ücretsiz hizmet verecek bu vesile ile alıcıda satıcıda malın gerçek değerini bilmiş olacaktır. Sahte paranın en çok görüldüğü yerler Pazar yerleridir bu sebeple borsamıza sahte para cihazı aldık vatandaşlarımız şüphelendiklerinde veya toplu para alıp vermelerde hem paralarını kontrol ettirebilirler hem de paralarını saydırtabilirler. Hayvan sahiplerine ve vatandaşlarımızın hizmetinde bulunmak üzere kafeterya ve lokantamızda bu tarihlerde hizmet verecektir. Hayvan pazarımızda sadece hayvan satışı yapılacak olup kesinlikle Pazar yerimizde kurban kesimi yapılmayacaktır. Burada kesim yapacak olanlar kameralar ve personeller tarafından tespit edilerek zabıta memurlarınca ceza kesilecektir. Vatandaşlarımız herhangi bir sorun ve sıkıntı ile karşılaştıklarında gerek Genel Sekreterliğimize ve gerekse de ilgili personellere durumu bildirmeleri halinde sorun ve sıkıntıları en kısa sürede hallolacaktır. Şimdiden bütün hemşehrilerimizin Kurban Bayramı’nı kutluyor, sağlık ve mutluluk içinde nice bayramlar geçirmelerini diliyorum.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!