Kırşehir'de kapalı yöntemle reflü ameliyatı

Güncelleme Tarihi:

Kırşehirde kapalı yöntemle reflü ameliyatı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2016 19:42

Kırşehir'de kapalı yöntemle reflü ameliyatı

Haberin Devamı

Salih GÜNER, KIRŞEHİR (DHA)-Kırşehir Devlet Hastanesi, çevre illere sevklerin yaşandığı günlerden il dışından hasta kabulünün yapıldığı ve önemli ameliyatların gerçekleştiği günlere geldi.

Kırşehir Devlet Hastanesi, Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsünü almasının ardından profesör ve doçent unvanında doktorların görev yapmaya başlamasıyla birlikte sevk eden değil, il dışından hasta kabulü yaparak, önemli ameliyatlara imza atan bir konuma ulaştı. Kırşehir Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kapalı yöntemle reflü ameliyatı gerçekleşti. Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Yrd. Doç. Dr. Hasan Çalış ve Uzm. Dr. Serdar Şahin tarafından reflü ve mide fıtığı şikayetiyle İzmir'den başvuran 38 yaşındaki Mehmet Kamalı’ya Laparoskopik Nissen Fundoplikasyonu + Diafragma herni onarımı; kapalı yöntemle reflü ameliyatı yapıldı.

Bu yöntemle yemek borusu ve mide, kapalı yöntemle fıtıklaştığı yerden karın içine alınmaktadır. Diafragma onarımı sonrasında mide, yemek borusu arkasından kısmi olarak döndürülerek reflü önlenmiş oluyor.Tedavi sonrası açıklama yapan Mehmet Kamalı, “Kırşehir'de bu türlü kapalı ameliyatların yapıldığını öğrendikten sonra uzun ameliyat sırası beklememek için başvurdum ve çok faydasını gördüm başta doktorum Yrd. Doç. Dr. Hasan Çalış'a ve hastanemizin tüm personeline gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!