Kırşehir’de işletmecisi olmayan okul kantini

Güncelleme Tarihi:

Kırşehir’de işletmecisi olmayan okul kantini
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2017 13:14

Kırşehir’de işletmecisi olmayan okul kantini

Haberin Devamı

Salih GÜNER, KIRŞEHİR (DHA) -KIRŞEHİR Şehit Astsubay Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu'nda, öğrenciler, kapısız ve kasiyersiz kantinden alışveriş yapıyor.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Şehit Astsubay Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu'nu ziyaret ederek, okulun kapısız ve kasiyersiz kantininde incelemelerde bulundu. Vali Necati Şentürk, öğrencilerin bu alışverişine eşlik etti ve öğrencilerin bu asil hareketlerinin diğer okullara da örnek olduğunu söyledi. Öğrencilerin kantinden alışveriş yapmalarına eşlik eden ve yiyecek alarak parasını tabldot tabağından yapılan kasaya bırakan Şentürk, 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in adının yaşatıldığı bir okulda böyle örnek bir uygulamadan dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Öğrencilerin, hiçbir zorlama olmadan bu davranışı gönüllerinden gelerek yaptığını belirten Vali Necati Şentürk, “Ömer Halisdemir ne kadar mert, kahraman, asil ve dürüst ise; bu okuldaki öğrenciler de okulun ismine layık bir şekilde hareket etmektedirler. Okulun kantininde işletmeci ve kasiyer yok. Öğrenciler ihtiyaçlarını kendileri alıyor, ürünün parasını eksiksiz bir şekilde kasaya kendileri koyuyor ve para üstünü de kendileri alıyorlar. Bu asil ve örnek bir davranıştır. Bu, okulun ismi olan Kahraman Ömer Halisdemir’e yakışan bir davranıştır. Öğrencileri buna zorlayan hiç kimse yok. Öğrenciler bu davranışı, bu dürüstlüğü kendileri içinden gelerek yapmaktadırlar. Kantin zarar etmiyor, kâr ediyor. Kantinin kapısı da yok, kantinci de yok. Kantine kilit vurulmuyor. Bu uygulama eğitim stratejisi açısından çok güzel ve doğru işleyen bir uygulamadır. Bu asil davranışı öğrencilere aşılayan değerli büyüklerine teşekkür ediyorum. Bu vesileyle, Şehit Asb. Ömer Halisdemir’e de Allah’tan rahmet diliyorum. Ayrıca, öğrenciler sınıflara kumbara koymuşlar. Kumbarada biriken paraları ilimizde yaşayan ve durumu iyi olmayan göçmen çocuklara ulaştırıyorlar” dedi.

Bu davranışın diğer okullardaki kantinler için de örnek olmasını dileyen Şentürk, "Bu kantinin kapısı da yok kilit de vurulmuyor. Türkiye'de böyle kapısı açık olan başka bir kantin var mı bilmiyorum. Eğitim pedagojisi açısından son derece güzel, isabetli ve doğru işleyen bir uygulama. Güzel bir davranış. Bu yüksek ahlakı öğrencilere aşılayan öğretmenlerine, anne ve babalarına çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Vali Şentürk, kantindeki incelemelerinin ardından sınıfları gezerek, başarılı olan öğrencilere bilgisayar ve altın hediye etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!