Kırşehir’de “Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük”

Güncelleme Tarihi:

Kırşehir’de “Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük”
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2018 10:32

Kırşehir’de “Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük”

Haberin Devamı

Salih GÜNER KIRŞEHİR (DHA)-VALİ İbrahim Akın, İçişleri Bakanlığımızca başlatılan “Bu Bayram Ben De Trafik Polisiyim, Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük” kampanyasına destek verdi.

Ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının azaltılması ve trafik güvenliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan kampanya kapsamında Vali İbrahim Akın ve İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, ilimizdeki uygulama noktalarına giderek sürücüleri kampanya hakkında bilgilendirdiler.

Basın mensuplarına kampanya ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali İbrahim Akın, bu kampanyada yolculuk anında çocukların kırmızı düdüklerini çalarak sürücüleri hatalarına karşı uyaracaklarını söyledi.

Uygulama noktalarını gezerek araçlardaki çocukları kampanya hakkında bilgilendiren Vali İbrahim Akın, “Bilindiği gibi, her bayramda ölümlü ve yaralanmalı trafik kazaları sayısında artış yaşanmaktadır. Bu nedenle, güvenli bir yolculuk yapmak ve trafik kural ihlallerinin önlenmek amacıyla İçişleri Bakanlığımızca “Bu Bayram Ben De Trafik Polisiyim, Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük” kampanyası başlatılmıştır. Bu kampanyada, çocukların aileleri ve yakınları üzerindeki etkilerinden faydalanmak suretiyle kazaların en aza indirilmesi hedefleniyor. Biz de bu kampanyaya destek olmak için uygulama noktalarına gelerek çocuklarımızı kampanya hakkında bilgilendirdik. Çocuklarımıza kampanyaya ait olan tişörtler giydirdik, şapka taktık, onlara kırmızı düdük ve broşürler dağıttık. Kampanya ile aşırı hız yapılması, emniyet kemeri takılmaması ve araç kullanırken cep telefonu kullanılması durumlarında çocuklarımız trafik polisi görevi ifa ederek, kırmızı düdüklerini çalarak ailelerini ve sevdiklerini bu kural ihlallerine karşı uyaracaklar. Kampanya ile ilgili olarak Emniyet Genel Müdürlüğünce afiş, broşür, şapka, tişört ve kırmızı düdük gibi farkındalık yaratmada kullanılacak araçlar, emniyet teşkiları mensuplarımızca şehrimizin yoğun olduğu yerlerde vatandaşlarımıza dağıtılmaktadır. Bu vesileyle, herkesin Kurban Bayramını içtenlikle kutluyor, vatandaşlarımıza kazasız, belasız yolculuklar diliyorum.” dedi.

Kampanya kapsamında ilimiz merkezinde ve çevre yollarında Kurban Bayramı süresince, il merkezinde Vali Akın’ın, ilçelerde ise kaymakamların katılımı ile uygulamaya devam edileceği öğrenildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!