Kırşehir Trafik Şube Müdürlüğü'nün faaliyetleri

Güncelleme Tarihi:

Kırşehir Trafik Şube Müdürlüğünün faaliyetleri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2015 13:37

- İlde 2014 yılında yapılan trafik denetimlerinde, 151 bin 236 araç ve sürücü denetime tabi tutuldu

Haberin Devamı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de geçen yılki trafik uygulamalarında, 151 bin 236 araç ve sürücü denetime tabi tutuldu.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, trafik birimlerinin en temel görev ve sorumluluğunun, trafik güvenliğini sağlayacak tedbirleri alarak, vatandaşın güvenli seyahat edebilmesini sağlamak olduğu belirtildi.

Her yıl yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği, binlercesinin yaralanıp bir çoğunun da sakat kaldığı trafik kazalarının ve sonuçlarının azaltılmasında günlük çalışmalarla etkili yöntem ve tedbirlerin hayata geçirilmesinin ertelenemez öncelikler arasında olduğu ifade edilen açıklamada, amacın, trafik güvenliğini sağlarken trafik kazalarını asgari seviyeye düşürmek ve toplum içinde trafik bilincini arttırmak olduğu vurgulandı. Açıklamada, bu amaçlar doğrultusunda trafik denetleme hizmetlerinde görevli personel tarafından 2014 yılında yapılan trafik denetimlerinde 151 bin 236 araç ve sürücünün denetime tabi tutulduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

Karayolları Trafik Kanunu ve Karayolu Taşıma Kanunu hükümlerine aykırı hareket eden 37 bin 999 sürücüye 7 milyon 797 bin 223 lira ceza uygulandığı belirtilen açıklamada, 325 sürücünün, sürücü belgesinin geçici süreyle geri alındığı, bin 887 aracın trafik güvenliğini tehlikeye düşürecek eksiklikleri bulunduğu için trafikten men işlemi gerçekleştirildiği ifade edildi.

- Kazalarda 13 kişi hayatını kaybetti

Açıklamada, 1 Aralık'ta başlayan kış lastiği uygulaması kapsamında bin 248 ticari aracın denetlendiği ve kış lastiği olmadığı tespit edilen 4 araç sürücüsüne cezai işlem uygulandığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"İlimizde tescil kaydı olan 56 bin 484 araç bulunmaktadır. Tescil kayıtlı araç sayısı, önceki yıla göre yüzde 7 arttı. İlimizden, 84 bin 67 kişi sürücü belgesi aldı. Sürücü belgesi sayısında önceki yıla oranla yüzde 4 oranında artış oldu. Etkili ve süreklilik arz eden eğitim ve denetleme faaliyetleri neticesinde, 2014 yılında il genelinde meydana gelen trafik kazaları önceki yıla göre yüzde 4 azaldı. İl geneli polis sorumluluk alanında 2014 yılında 517 yaralamalı trafik kazası meydana geldi ve yaralamalı trafik kaza sayısında önceki yıla göre yüzde 2 düşüş yaşandı. 2014 yılında trafik kazalarında bin 138 vatandaşımız yaralanmış ve yaralı sayısında da önceki yıla göre yüzde 1 azalma olmuştur."

Haberin Devamı

Polis sorumluluk alanında geçen yıl 9 ölümlü trafik kazası meydana geldiği ve bu kazalarda 13 kişinin hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, "Trafik kazalarının yer yönden incelenmesi yapıldığında, devlet kara yollarında 2014 yılında 297 trafik kazası meydana gelmiş, bir önceki yıla göre bu oran yüzde 14 azalmıştır. Kara yolları üzerinde yolun yapım, bakım ve onarım çalışmalarının büyük ölçüde tamamlaması, buna bağlı olarak denetim faaliyetlerinin arttırılması, meydana gelen trafik kazalarının azalmasına neden olmuştur. Şehir merkezinde 2014 yılında meydana gelen kaza oranının bir önceki yıla göre yüzde 1 arttığı görülmektedir. Şehir merkezinde bulunan kara yollarında üst yapı çalışmalarının ve yol işaretlemelerinin iyileştirilmesi halinde önümüzdeki dönemde şehir merkezinde meydana gelen trafik kazalarında da azalma olacağı değerlendirilmektedir" ifadelerine yer verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!