Kırşehir, kentsel dönüşümle yenileniyor

Güncelleme Tarihi:

Kırşehir, kentsel dönüşümle yenileniyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2018 15:11

Kırşehir, kentsel dönüşümle yenileniyor

Haberin Devamı

Salih GÜNER, KIRŞEHİR (DHA)-KIRŞEHİR Belediyesi’nin TOKİ ile işbirliğinde gerçekleştireceği kentsel dönüşümle yenilenme çalışmaları sürerken, vatandaşlarla da görüşmeler devam ediyor.

Şehir merkezinde Bağbaşı Mahallesindeki 2.713 konutluk kentsel dönüşüm devam ederken Banka Evleri ile Eski Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında vatandaşlarla görüşmeler yapılıyor. Banka Evleri’nde uygulanacak kentsel dönüşüm için vatandaşlarla hafta içi 13.00-17.00 saatleri arasında Cumartesi pazarının bulunduğu alanda görüşmeler yapılacağı bildirilirken, Eski Sanayi Sitesinin kentsel dönüşümü için de Emlak İstimlak Müdürlüğü’nde vatandaşlar bilgilendiriliyor. Şehir merkezinde Aşıkpaşa Mahallesinde bulunan ve Banka Evleri diye tabir edilen 70’li yıllar da yapılmış binaların kentsel dönüşümü ve yine şehir merkezinde eski sanayi alanı yanında bulunan iki katlı metruk binaların bulunduğu alanda dönüşüm çalışmaları yapılacak.

Vatandaşlara Kırşehir Belediyesi Emlak İstimlak Müdürlüğü yetkilileri Cumartesi pazaryerinde Zabıta binasında bilgilendirilme yapılıyor. Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi için vatandaşlarla hafta içi sabah 08.00-12.00 saatleri arasında Kırşehir Belediyesi Emlak İstimlak Müdürlüğünde görüşmeler devam ediyor.

DAHA YAŞANABİLİR KONUTLAR

Söz konusu proje ile vatandaşların daha konforlu konutlarda yaşamalarını sağlamalarını istediklerini belirten Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, hak sahiplerini mağdur etmeyeceklerinin altını çizerek, şunları söyledi:

“Ülkemizin 2023 Kentsel Vizyonu hedefine ulaşmasında Kırşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi yapabilme adına Kentsel dönüşümlere devam ediyoruz. Bu kapsamda Banka Evleri ve Eski Sanayii kentsel dönüşümü gündemimizde. Banka Evlerinde toplam 195 hak sahibi var. Eski Sanayi alanında toplam da 128 hak sahibi var. Biz yaklaşık 3 yıldır bu projeye çalışıyoruz. Son iki yılımızda proje üstünde yoğunlaştık, ama Banka Evleri ve Eski Sanayi kentsel dönüşümü birlikte koordine edelim istedik. Banka evleri için detaylı bilgileri cumartesi sebze ve meyve pazarında bulunan zabıta denetim binasında alıyorlar.

“Amacımız hak sahiplerine daha yaşanabilir modern konutlar sunmak. Dönüşüm sayesinde Banka Evleri diye tabir ettiğimiz bölgede 70’li yıllarda inşa edilen konutlar ile yine eski sanayi alanı yanındaki alana 80’li yıllarda inşa edilmiş depreme ve afet risklerine karşı dayanıklı olmayan yapılar yerine planlı yapılara bırakacak. Bu bölgelerde fiziki dönüşümü sosyal donatı alanlarıyla bütünleştirerek vatandaşlarımızın yaşamaktan mutlu olacağı bir yaşam alanına dönüştüreceğiz. Banka Evlerinde 80 m2 ile 150 m2, Eski Sanayi alanında ise 80 m2 ile 230 m2 arasında daireler olacak. Mahalle kültürünü canlı tutarak birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını pekiştireceğiz. Burada yaşayan kardeşlerimiz proje sonrasında buralarda daha modern ve lüks konutlarda yaşamaya devam edecek. Bilindiği üzere Kırşehir 1. derece deprem bölgesi bir ildir. 1998 yılından itibaren planlı alanlarımızda yapılan binalarımız gerek zemin olsun gerekse imalatlarda olsun çok hassas davranılmıştır. Ancak ilimiz 1998 öncesi çok katlı yapılarımızda olması sebebi ile dönüşümler ilimiz ve insanımız için çok büyük önem taşımaktadır.

“Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi detayları içinde Belediyeye davet ederek bire bir hak sahiplerine bilgilendirme yapılıyor. Bloklarda yapılacak çevre düzenlemeleri, çağdaş cephesi ile şehrimize yakışır Deprem Yönetmeliğine uygun binalar yapılacaktır. Banka evlerinde blokların hemen bitişiğinde Aile yaşam merkezi yapılacaktır. Eski sanayi de ise blokların yanında Gezegen evi ve bilim merkezi yapılacaktır. Gezegen evinin üst tarafı yeşil alan bodrum kat ise otopark olarak planlanmıştır.

“Kentsel dönüşüm konusunda tecrübeli bir belediyeyiz. Bağbaşı kentsel dönüşümde 450 dönüm civarında alanı kapsayan 2.713 konut 3.etaptan oluşan bir dönüşüm sağladık. Bu dönüşümü de % 100 vatandaş kabulü ile gerçekleştirdik. Bu iki alanda kentsel dönüşümdeki hedefimiz ise en az % 75. Vatandaş kabul ederse bu projeyi gerçekleştireceğiz. Kabul edilmezse gerçekleştiremeyeceğiz.

Bağbaşı Mahallemizde 3 etap halinde kentsel dönüşüm başlatmıştık, şu an son etap hedeflenen tarihten önce bitirilme noktasına geldi. Şimdi de, Aşıkpaşa Mahallemizin Banka Evleri diye tabir edilen bölgesinde ve yine Yenice Mahallesinde Eski Sanayi olarak bilinen alanın yanında bulunan alanda vatandaşlarımızın mağdur olmayacağı, tüm beklentilere cevap verecek, insanı ön planda tutacak ve bu iki bölgenin çehresini değiştirecek bir dönüşüm hamlesi gerçekleştireceğiz.

“Hak sahiplerinin görüş ve önerileri doğrultusunda projeyi şekillendireceğiz. Bunun için istişare toplantıları yaptık. Amacımız hak sahiplerine daha yaşanabilir modern konutlar sunmak. Buralarda yapacağımız Kentsel dönüşümü hak sahipleri vatandaşların rızasını ve desteğini alarak gerçekleştirmek istiyoruz. Hiç kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Hak sahiplerini mağdur edecek adımı da atmayacağız. Bunun için yapacağımız her çalışmada olduğu gibi, kentsel dönüşümde de vatandaşlarımızın desteğini almak istiyoruz. Bizim hizmet perspektifimizi ‘ben’ değil ‘biz’ felsefesi oluşturmaktadır. İnşallah başarırsak kimsenin mağdur olmayacağı herkesin memnun olacağı bir proje olacak.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!