Kırşehir Emniyeti 17 metruk bina yıktırdı

Güncelleme Tarihi:

Kırşehir Emniyeti 17 metruk bina yıktırdı
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2018 14:12

Kırşehir Emniyeti 17 metruk bina yıktırdı

Haberin Devamı

Salih GÜNER, KIRŞEHİR (DHA)- EMNİYET Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nce şehrimizin muhtelif mahallelerinde bulunan vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden 26 metruk binayı tesbit etti ve bunlardan 17'sinin yıkımını sağladı.

Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekiplerince 2017-2018 yıllarında yürütülen çalışmalar sonunda sosyal sorumluluk anlayışıyla şehir merkezinde terk edilmiş, içinde insan yaşamayan, uyuşturucu başta olmak üzere, bir takım suçlara yer olarak kullanılması muhtemel, görünümüyle her an çökecekmiş gibi duran, tehlike arz eden, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için kent merkezinde tehlike arz eden metruk binaları belirledi.   Yapılan çalışmalar sonucu kent merkezinde 2'si kamu kurumlarına, 24'ü ise özel kişilere ait 26 binan metruk olduğunu tespit edildi. Polis ekipleri, bu binaların yıkılması ya da muhkem hale getirilmesi yönünde bir rapor hazırlayarak yıkım çalışmalarına başladı.

Emniyet Müdürlüğü, Kırşehir Belediyesi ile irtibata geçerek rapor doğrultusunda metruk binalarla ilgili ortak çalışma yaptı. Belediye ekiplerinin devreye girmesiyle son iki yılda tespit edilen 26 metruk binadan 17'si yıkılırken, 9 metruk binanın yıkılması ya da sağlamlaştırılması için sahipleriyle görüşmelerin devam ettiği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!