Kırşehir’de FETÖ operasyonları sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Kırşehir’de FETÖ operasyonları sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2016 14:09

Kırşehir’de FETÖ operasyonları sürüyor

Haberin Devamı

Salih GÜNER/ KIRŞEHİR (DHA)- KIRŞEHİR'de FETÖ/PDY örgütüne yönelik operasyonlar kapsamında kamuda çalışan toplam 54 doktor ve sağlık çalışanı açığa alındı.
Kırşehir Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile Kaman Devlet Hastanesi’nde 12 personel açığa alındığı, Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde de 4 doktor ve 24 yardımcı sağlık personeli ile çalışanın görevden uzaklaştırıldığı kaydedildi. Kırşehir Sağlık İl Müdürlüğü’nde de yürütülen FETÖ örgütü ile ilgili yapılan soruşturmalar çerçevesinde 1 doktor ve 4 memur, Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde ise 3’ü doktor, 5’i sağlık memuru olmak üzere 8 personelin açığa alındığı öğrenildi. 
Yine Kırşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Kırşehir Sağlık İl Müdürlüğü ve Kırşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü’ndeki soruşturmanın devam ettiği bildirildi.
Öte yandan, Ahi Evran Üniversitesi'nde süren FETÖ/PDY operasyonları çerçevesinde ise 1’i yardımcı doçent olmak üzere toplam 8 personel görevden alındı. Bu personelle ilgili soruşturma süreci başlatıldı.
FETÖ DESTEKÇİLERİ TUTUKLANDI
15 Temmuz darbe girişiminin ardından polis, kent merkezi ve ilçelerdeki bazı okul, kurs, dershane ve etüt merkezlerinin yöneticileri ile bunlara destek sağlayanların aralarında bulunduğu 8 kişiyi gözaltına aldı. Emniyetteki sorgularının ardından Kırşehir Adliyesi’ne gönderilen C.Ç., O.Ü., H.K., M.H., H.Ç. ,M.A., R.Y. ve B.Y., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Ayrıca, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, kent merkezinde gözaltına alınan Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu Şube Müdürü A.M.K., Cihan Haber Ajansı Temsilcisi R.E. ve Cacabey Eğitim Derneği Başkanı B.E.'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Adli makamlara gönderilen A.M.K., R.E. ve B.E., 'Fethullahçı Terör Örgütü'ne destek olmak, finansman sağlamak ve üye olmak' suçlamalarıyla tutuklandı. FETÖ'ye yakınlığıyla bilinen Aktif Eğitim-Sen Kırşehir Temsilciliği’ne üye 2 öğretmen gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan öğretmenlerden C.D., "terör örgütüne üye olmak ve destek sağlamak" suçlamasıyla tutuklandı, F.A. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!