Kırşehir AK Kadınlardan 28 Şubat tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Kırşehir AK Kadınlardan 28 Şubat tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2018 11:29

Kırşehir AK Kadınlardan 28 Şubat tepkisi

Haberin Devamı

Salih GÜNER, KIRŞEHİR (DHA)- AK Parti Kırşehir Kadın Kolları Başkanı Meryem Düğer, 28 Şubat 1997 tarihinde yaşanan post modern darbeye ilişkin yaptığı basın açıklamasında, o günlerde yaşananların, darbeler tarihinin en utanç verici zaman dilimlerinden biri olduğuna dikkat çekerek, “28 Şubat’ı ve diğer darbeleri unutmadık, unutturmayacağız” dedi.

AK Parti İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıya AK Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Düğer, Merkez İlçe Başkanı Bilgehan Altaş, Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Akkuş, MÜSİAD Kırşehir temsilcisi Hasan Eraslan ile partililer katıldı. Kadın Kolları Başkanı Meryem Düğer burada AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı adına 28 Şubat 1997 tarihinde yaşanan post modern darbeye ilişkin basın açıklaması yaptı. Düğer şunları söyledi:

“28 Şubat 1997 tarihinde Türkiye post modern bir darbeye muhatap oldu. Bugün 28 Şubat darbesinin yıldönümü vesilesiyle tüm darbeleri bir kez daha şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Darbe bir insanlık suçudur. Zira, darbe eylemiyle insanların başta yaşama hakları elinden alınmakta, bireysel ve toplumsal her türlü özgürlükleri kesintiye uğratılmaktadır. 28 Şubat döneminde bireysel özgürlükler bağlamında, insanların eğitim-öğretim, çalışma, düşünce, inanç ve ibadet haklarının elinden alındığını gördük. Bu milletin çocukları ilköğretimden üniversite çağına kadar eğitim hayatından yoksun bırakıldılar. Dini inançları sebebiyle çalışma hakları dahil tüm sosyal ve ekonomik hakları ellerinden alındı, haince fişlendiler. Başörtülü kadınlarımız örtülü oldukları gerekçesiyle kamu hizmeti alamadılar. Bazı firmalar ise yeşil sermaye denilerek ihalelere alınmayıp, teşebbüs hürriyetleri kısıtlandı ve ekonomiye, iş gücüne yapacakları katkıyı yerine getiremediler. Bankalarda milletin trilyonlarca parası hortumlanarak, illegal yapılara aktarıldı. Medya atağı manşetlerle meşru hükümeti devirdi, siyasi darbe yaptı. Darbeciler tarafından Başbakan, Bakanlar hükümetten tard edildi. Partiler kapatıldı. Ancak 15 Temmuz Darbe girişiminde de açıkça ortaya konulduğu üzere hükümetimizin ve milletimiz darbeler tarihine noktayı koymuştur. Son hain örneği 15 Temmuz’da bir kez daha yaşadığımız her türlü darbe ve darbe girişimini artık tarihin karanlık sayfalarına gömüyoruz.''

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!