Kırşehir AFAD’tan Kızılay’a destek

Güncelleme Tarihi:

Kırşehir AFAD’tan Kızılay’a destek
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2017 12:34

Kırşehir AFAD’tan Kızılay’a destek

Haberin Devamı

Salih GÜNER, KIRŞEHİR (DHA)- KIRŞEHİR'de  Deprem Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler yapılırken, AFAD İl Müdürlüğü ile Türk Kızılayı Kırşehir Şubesi tarafından kan bağış kampanyası düzenlendi.
Kırşehir Valisi Necati Şentürk de, kan bağış kampanyası çadırını ziyaret ederek AFAD İl Müdürü Metin Alpaslan ve Kızılay Kırşehir Şube Başkanı Adnan Naci Uygur’dan kampanya hakkında bilgiler aldı. Çadırda kan veren vatandaşlarla da sohbet eden Vali Necati Şentürk, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kendini sağlıklı hisseden herkesi kan vermeye davet etti. Bu tür etkinliklerin, Deprem Haftası nedeniyle toplumda depreme farkındalık oluşturmak maksadıyla gerçekleştirildiğini belirten Vali Necati Şentürk,şunları söyledi:
"Kan, laboratuvarlarda üretilemeyen, tek kaynağı insan olan bir maddedir.  Depremde veya doğal afetlerde en çok ihtiyaç duyulan madde kandır. Hayati önem taşır. Belli bir miktardaki kan hayat kurtarıyor. Bir insanın hayatını kurtarmak, bütün insanlığın hayatını kurtarmak kadar kutsaldır. Kızılay ve AFAD, doğal afetlerde birlikte hareket ederek hizmet vermektedir. Kan vermenin zararı yoktur, aksine kan vermekle sıhhat bulunur. Tarihin ilk devirlerinden beri, kan verme bir tedavi yöntemidir. Kan verdikçe, kan hücreleri yenilenir ve güçlenir. Kan vermeye müsait olanları kan vermeye davet ediyorum. Kızılay Şubemizi ve AFAD Müdürlüğümüzü koordineli çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. İlimizde yılda 7500 civarında ünite kan bağışı yapılıyor. Kırşehir, deprem kuşağı üzerinde bulunduğundan depremin ne zaman meydana geleceği bilinemiyor. Bu bakımdan, depreme her açıdan hazırlıklıyız. Deprem anında nasıl organize olunur, nasıl müdahale edilir, göçük altında kalanları nasıl kurtarırız, bunlara iyi hazırlıklı olunmalıdır."
Vali  Şentürk, AFAD İl Müdürlüğü tarafından Anıt Meydanı’nda sergilenen 'Deprem Fotoğrafları Sergisi'ni de gezdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!