Kırmızıya girmiyor likit yumurta yolda

Merhum İsmail Keskinoğlu’nun, Manisa Akhisar’a bağlı Kayalıoğlu’nda 46 yıl önce marangozluk yaparken tesadüf eseri bir Denizli horozu ve iki tavukla temellerini attığı Keskinoğlu Şirketler Grubu, günümüzde Türkiye’nin 88’inci büyük firması, 48’inci en değerli markası olmayı başardı.

Haberin Devamı

Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, geleceğe ilişkin hedefleri paylaştı, “Tavvuk Restoranlar’da hedefimiz seneye 25 şubeye ulaşmak. Şu anda kısa vadede kırmızı ete girme düşüncemiz yok. Likit yumurta içinse düğmeye bastık” dedi.

? Grup olarak geldiğiniz nokta nedir?
Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2010 Raporu’nda beş basamak yükselerek 88. olduk. En Değerli Markalar Araştırması’nda da 80 milyon dolar marka değeriyle 48. sıra yer aldık. Üç bin çalışanımız var. 70 ülkeye ihracat yapıyoruz. Türkiye’den yapılan toplam ihracatta pazar payımız piliç etinde yüzde 20, zeytinyağında yüzde 18, yumurtada yüzde 15 civarında. Yıl sonu için hedeflediğimiz ciro 750 milyon TL.İhracat ise 80 milyon dolar.
? Asıl işiniz piliç eti ve yumurta. Ancak değişik iş kollarınız da mevcut...
- Piliç eti üretiminde ilk üç firma içindeyiz. Günlük kesim sayımız 350 bin. Önümüzdeki dönem yüzde 15-20 artırmayı düşünüyoruz.
- Ayrıca şarküteri ürünlerimiz mevcut. Yıllık 35 bin ton civarında. Bir de pişmiş ürün hatttımız var. Şimdi pilavlı döner ve kebap üretiyoruz. Yanında çatalı, bıçağı, peçetesi, kürdanı, tuzu biberi de var. Ambalajı mikrodalgaya uygun. 1.5 dakikada hazır. 3.99 TL.
- Yumurtada açık ara öndeyiz. Payımız yüzde 67, yıl sonu hedefimiz yüzde 72.
- Zeytinyağı (Ravika) işimiz fena gitmiyor. Birçok ülkeye ihracatımız var. Kendi markamızla yapıyoruz. Ambalajlı ürün gönderiyoruz. İç piyasada şu anda tüm ulusal marketlerde mevcut. Yerel marketlerin de yüzde 60’ında varız.
- ‘Organika’ adıyla organik tavuk gübresi üretiyoruz. Yıllık 40 bin ton kapasitemiz var. Pazar payımız yüzde 80’lerde.
- Yumurtanın konulduğu viyol kap üretiyoruz. Pazarın 40’ı bize ait.
- Bir de ‘Fem’ adında yeni lojistik firmamız var. 100 TIR’ımız var. Toplam araç sayımız ise 300. Diğer firmalara da servis veriyoruz.
? ‘Tavvuk’la restorancılığa da girdiniz... Nasıl gidiyor?
Tavvuk Restoran’ın ilkini Manisa Akhisar’da açtık. Onu, İstanbul Profilo AVM izledi. Üçüncüsünü geçen hafta Nişantaşı’nda açtık. Acıbadem 1 Ekim’de hizmete girecek. İstiklal ve Bağdat caddelerinde yer bakıyoruz. Hedefimiz, önümüzdeki yıl 25 restorana ulaşmak. İzmir’de henüz gönlümüze göre yer bulamadık. Bu işte üç kriterimiz var: Sağlık, lezzet ve ucuzluk. Tavvuk’a gelenler yemeği, salatası, meşrubatı, tatlısıyla 10 liraya çıksın istiyoruz.
? Kırmızı ete girecek misiniz?
Şu anda kısa vadede kırmızı ete girme düşüncemiz yok. Ama önümüzdeki günler ne getirir ne götürür onu da şimdiden bilemiyoruz.
? Peki likit yumurta...
Likit yumurtaya girme planımız, düşüncemiz var. Ancak henüz netleşen bir şey yok.

OTOMOBİL

Haberin Devamı

Her gün temizlenir

Haberin Devamı

· İlkokul 4’ten beri otomobile meraklıyım. O yıllarda dedemin daha önceki senelerde kullanmış olduğu 1950 model Renault’u vardı. Trafiğe çıkmadan, işletme içinde dönem dönem direksiyona otururdum.
· Sonra Kartal’ım oldu. Üniversitede Opel aldım. Şu an ise Mercedes’im var.
· Her gün İzmir’den Akhisar’a gidip geldiğim için şoför kullanıyorum.
· Otomobil benim için bir araçtan çok, tutku. Öyle ki, ailecek koleksiyonumuz var. Şu an 1936 Chevrolet’ten başlayıp 1976 modele kadar giden 60 araç bulunuyor. Ve bu sayı sürekli artıyor.
· Arabada güvenlik, sağlamlık, genişlik ve prestij ararım.
· Trafiğin şakası olmadığı için temkinli kullanırım.
· Arabamın temiz olmasını isterim. Her gün içi temizlenir, dışı yıkanır.

Haberin Devamı

GÜNE BAŞLANGIÇ

23.30’da yataktayım

· İş yemeğim bile olsa 23.30’da yatarım, 06.30’da da kalkarım. Yarım saat yürürüm. Kişisel bakımımı yapar, kahvaltımı eder, TV’den gelişmeleri takip eder, hazırlanır, kızımı da sevip 08.00 gibi evden çıkarım.
· Gazetelere evde bakmam, Akhisar’a giderken yolda okurum.

BESLENME

Yumurta ve tavuk

· Her sabah düzenli olarak kahvaltı yaparım. Önce ev yapımı tarhana ya da düğün çorbası içerim. Sonra bir dilim ev yapımı ekmek, bir dilim peynir, domates, salatalık, bir kaşık Anzer balı yer ve bir bardak çay içerim. Yumurta fiks, sanırım onu söylememe gerek yok.
· Öğlenleri, çalışanlarımıza çıkan karavanadan yerim.
· Akşamları eve gitmem 21.30’u buluyor. Bu nedenle sofraya geç oturuyoruz. Hazmı kolay olsun diye zeytinyağlı ve ızgara tavuk tercih ediyorum.
· Soğan ve sarımsak sevmem, yemem.
· Mutfağa yumurta ve tavuk yapmanın dışında girmem. O da nadirdir zaten.

MEKAN

Haberin Devamı

Hijyen ilk sırada

· Manisa Akhisar’da kendimize ait Tavvuk Restoran.
· İzmir’de Sipari ve Boğaziçi, Çeşme’de Körfez ve Port, Seferihisar’da Burç.
· İstanbul’da Fener Balık, Uskumru, Rumeli Hisarı İskele Restoran.
· Yurtdışında ise ailecek gidersek Michelin yıldızlı restoranlara gidiyorum. İş amaçlı ziyaretlerde bayilerimizin tercihine bırakıyorum.
· Bir mekanda hijyen, ambiyans, servis, lezzet, kalite, tazelik ararım.

MODA

Modayı eşime bıraktım

· Modayı benim adıma eşim takip eder.
· Hazır alırım, Türk markalarını tercih ederim.
· Yazın açık, kışın koyu renk takım elbise giyerim.
· İş dışında sporumdur. Kot ya da keten pantolon üzerine gömlek severim. Onlar da çok renkli değildir. Beyaz ve mavi ağırlıklıdır.

HOBİ

Haberin Devamı

Anahtarlık biriktiririm

· En büyük hobim antika arabalar.
· Ayrıca; anahtarlık (3 bine yakın), kalem (sayısını bilmiyorum) ve tespih (değerli 110 adet) koleksiyonum var. Ravika Köyü’nde sergiliyorum. Lisede pul biriktirirdim, artık toplamıyorum ama koleksiyonum hala duruyor.
· Raporlardan fırsat buldukça iş insanlarının yaşam öykülerini anlatan kitapları okumaktan hoşlanıyorum. Müzikle de aram iyi.

SEVİMLİ DOSTLAR

Kangal çiftliği var

· Kangal ve Akbaş çiftliğimiz var. 75 kangal, 12 de Akbaş mevcut. Onları yaşatıp koruyabilmek için bir de dernek kurduk. Ben başkan yardımcısıyım.

SPOR

Yarım saat yürürüm

· Her sabah yarım saat yürüyüşüm var.
· Yazın pazar günleri sabah erken ve akşam yarımşar saat yüzerim.
· Eşimle tenis oynarım.
· Galatasaray’ı tutuyorum, Akhisarspor’u destekliyorum.

TATİL

Fırsat buldukça 3-4 gün

· Eskiden hiç çıkmazdım. Evlenince balayında 15 gün yaptım. Şimdi fırsat buldukça 3-4 gün gidebiliyorum. Eşimin de en büyük sıkıntısı bu.
· Genelde yurtiçini tercih ediyoruz. Memleketimiz çok güzel. Gezilecek, görülecek yer açısından zengin. Tercihen Karadeniz’e, Bodrum’a gidiyoruz.
· Çeşme’de yazlığımız var ama bu sene toplasanız 10 gün kalmışızdır.

KARİYER

Pazarda yumurta sattım

· Bilkent Üniversitesi’de iki yıllık orta kademe yöneticilik eğitimi aldım. Sonra Beykent Üniversitesi İşletme Bölümü’ne dikey geçiş yaptım. Ardından da Liverpool John Works Üniversitesi’nde pazarlama mastırı yaptım.
· Yüksek öğrenimimi tamamladıktan sonra, küçüklükten beri içinde olduğum aile şirketinde daha aktif olarak çalışmaya başladım. Halen Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı olarak görev yapıyorum.
·Dediğim gibi çocukluktan beri işi içindeyim ve çok seviyorum. Daha okulla tanışmadan, her sabah babamla işe gelir, akşam dönerdim. İlkokulda Akhisar Pazarı’nda rahmetli dedemden aldığım yumurtaları satardım.

TOPLANTI

Aşırı ayrıntı sevmem

· Her pazartesi günü 10.30-12.30 saatleri arası toplanırız. Çok aşırı ayrıntıyı sevmem. İşin sonucuna bakarım. Arkadaşlar da bu huyumu bildiği için uzatmaz.
· Her raporu tek yaprakta isterim. İş kar mı ediyor zarar mı belli olur.
· Bir de ara sıra 15 dakikalık ufak buluşmalarımız olur. Hemen karar alır uygularız. Genelde arkadaşlarımızın hepsinin yetkisi, inisiyatifi var. Bu hem kendilerine olan güvenlerini artırıyor hem de iş daha hızlı yürüyor.
· Haftada bir raporlarına bakarak yetkilerini ne şekilde kullandıklarını, ne gibi sonuçlar doğurduğunu kontrol edebiliyoruz.
· Yönetim kurulu olarak ise ayda bir kez bir araya geliriz.

Yazarın Tüm Yazıları