Kırmızı kart rekoru Beşiktaş'ta!

Güncelleme Tarihi:

Kırmızı kart rekoru Beşiktaşta
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2016 08:44

Türkiye'nin 58 yıllık en üst kademe lig tarihinde bir maçta 5 oyuncusu birden kırmızı kart görerek hükmen yenik sayılan tek takım Beşiktaş oldu.

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig'de 2-1 yenildiği Galatasaray maçında 4 futbolcusu kırmızı kart gören Trabzonspor, 14 yıl sonra bir lig maçını 7 kişiyle tamamladı.

Hakem Deniz Ateş Bitnel'in kararlarıyla damga vurduğu maçta Özer Hurmacı, Aykut Demir, Cavanda ve Salih Dursun kırmızı kartla oyun dışında kalırken, bordo-mavili ekip buna benzer bir durumla 2001-2002 sezonunda karşılaştı.

Antalya Atatürk Stadı'nda 7 Nisan 2002 tarihinde oynanan ve Antalyaspor'un 4-2 kazandığı maçta bordo-mavili ekipten Metin Aktaş, Mustafa Macit Güven, Hasan Üçüncü ve Gökhan Kolomoç kırmızı kartla cezalandırılmıştı.

Süper Lig'de ayrıca, 2001-2002 sezonunda Fenerbahçe'nin 1-0 kazandığı Galatasaray maçında sarı-kırmızılı takımdan Emre Aşık, Batista, Hasan Şaş ve Bülent Korkmaz, geçen sezon 2-2 biten İstanbul Başakşehir-Fenerbahçe maçında sarı-lacivertli takımdan Mehmet Topuz, Caner Erkin, Alves ve Webo kırmızı kartla oyun dışı kaldı ve takımları maçı yedişer kişi tamamladı.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ'TA 5 OYUNCU ATILDI
Türkiye'nin 58 yıllık en üst kademe lig tarihinde bir maçta 5 oyuncusu birden kırmızı kart görerek hükmen yenik sayılan tek takım Beşiktaş oldu.

2003-2004 sezonunun 18. haftasında, 25 Ocak 2004 tarihinde BJK İnönü Stadı'nda oynanan Beşiktaş-Samsunspor maçında siyah beyazlı oyunculardan Carlos Antonio Zago, İbrahim Üzülmez, Ahmet Yıldırım, Daniel Gabriel Pancu ve İlhan Mansız, maçın hakemi Cem Papila tarafından kırmızı kartla oyundan atıldı.

Hakem Papila, skor 4-1 Samsunspor lehineyken, 85. dakikada gösterdiği son kırmızı kartın ardından kurallar gereği maçı bitirirken, Türkiye Futbol Federasyonu, skoru hükmen 4-0 olarak tescil etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!