İSTANBUL HABERLERİ MERKEZ HABERLERİ

Kırmızı et üretimi ikinci çeyrekte yıllık yüzde 3.4 azaldı

DHA
10.08.2017 - 15:15Son Güncelleme :

YEREL HABERLER İSTANBUL

DHA

İstanbul, 10 Ağustos (DHA) - Türkiye'de toplam kırmızı et üretimi, yılın ikinci çeyreğinde, bir önceki döneme göre yüzde 12.2 artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3.4 azaldı.
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, ikinci çeyrekte toplam kırmızı et üretimi 261 bin ton olarak tahmin edildi. Bu dönemde yalnızca kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 140 bin ton olarak gerçekleşti.
Sığır eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 10.3 artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5.6 azalan sığır eti üretimi 229 bin ton olarak tahmin edildi.
Bu dönemde koyun eti üretimi de, bir önceki döneme göre yüzde 19.3 artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre  yüzde 2.1 azaldı.

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Merkez haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği Merkez haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Kırmızı et üretimi ikinci çeyrekte yıllık yüzde 3.4 azaldı haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

İSTANBUL NAMAZ VAKİTLERİ

26 Şubat 2018, Pazartesi
  • İmsak
    06:12
  • Guneş
    07:37
  • Öğle
    13:23
  • İkindi
    16:26
  • Akşam
    18:58
  • Yatsı
    20:17
Sayfa Başı