Kırmızı Et Üreticileri Birliği'nden et ithalatı açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Kırmızı Et Üreticileri Birliğinden et ithalatı açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2017 14:15

Kırmızı Et Üreticileri Birliği'nden et ithalatı açıklaması

Haberin Devamı

Hasan DAVRAN/BAFRA (Samsun), (DHA)- SAMSUN ve ilçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, Bafra Belediyesi Hayvan Pazarında üreticilerle birlikte toplanarak 'Et İthalatına Karşı' olduklarını belirtti.
Samsun ilçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, 14 milyon 816 bin büyükbaş hayvan varlığı, 44 milyon 572 bin 635 adet küçükbaş hayvan varlığı, 1 milyon 173 bin kilo et üretimi ile şu anda 650 bine yaklaşan ithal besilik talebi ile kasaplık, karkas et ve kemiksiz et ithalatı projesinin yanlış olduğunu söyledi. Doğan, şöyle dedi:
"Biz üreticiler yem girdileri ve maliyetlerin çok yüksek olmasına rağmen bizim işimiz diyerek. Biz inadına üretmeye bu işin sıkıntısını omuzlamayı görev edinmişiz. Devletimizin şuanda yaptığı et ithalatı ile kafamız karışık. Devlet, üreticisi ile rekabet etmemeli devlet babamız, biz evlatlarıyız net bir şekilde emretsin üretimden çekilelim. Mazot, yem, ot, saman hammaddelerimiz pahalı, bakanlık ve yetkililer dışarıdan et getirip marketlerde satacağına benzin istasyonu açıp ucuz mazot versinler, yem fabrikaları kurup yem bayileri açarak ucuz yem satsınlar."
Alınan bu kararla üreticinin yok edilmek istendiğini savunan Erdal Doğan, "Türkiye’nin üreticisi yok olduktan sonra tamamen dışarıya bağımlı dışardan et ithal eden konuma gelir. Türkiye’de üreticinin yüzde 95'i küçük ölçekli üreticidir ve zarar etsede bu işin sıkıntısını omuzlar. Bu insanlar üretimden çekilirse Tarım ve Hayvancılığın intiharı demektir. Gelişmiş ülkelerde tarım ve hayvancılığında üst düzeyde olduğu açıklamalarını size hatırlatmak isterim. Biz üreticiler diyoruz ki; Tarım ve Hayvancılığın üzerinde büyük bir operasyon var. 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanımızın yanında dimdik duran üreticilerimiz, çiftçilerimiz, köylülerimiz yıpratılmak, muhtaç hale getirilmek ve sindirilmek isteniliyor. Biran önce sektördeki temsilcilerle bir araya gelinerek neler yapılması gerektiği görüşülmeli ve gerekli tedbirler alınmalıdır. Tarım ve Hayvancılıktaki üretime üreticinin kendisi ile yön verilmeli, bir kısım rantçı, sanayici ve ithalat lobisiyle yön verilmemelidir."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!