Gündem Haberleri

GÜNDEM

    Kırmızı et liderlik yolunda

    A.A.
    31.10.2007 - 10:28 | Son Güncelleme:

    Konya'da faaliyetlerine 15 yıl önce başlayan ve Konya'da kırmızı et ihtiyacının yüzde 99'unu, Türkiye'de ise yüzde 5,6'sını tek başına karşılayan Konet firması, sektörde liderliği hedefliyor.

    Konet Genel Müdür Yardımcısı Sait Büyükırmak,  firmanın bölge yetiştiricisinin elindeki hayvanları pazarlamasını sağlamak, tüketicinin ise sağlıklı ve kaliteli kırmızı et ihtiyacını karşılamak amacıyla 1992 yılında faaliyetlerine başladığını söyledi.

    Firmanın başlangıçta günde bin küçükbaş, 200 büyükbaş hayvan kesimi ve 500 metre karelik soğutma kapasitesiyle çalışmalarına başladığını belirten Büyükırmak, ancak zamanla artan talepler karşısında tesisin yetersiz kaldığını bildirdi.

    Bunun üzerine kapasitelerini yüzde 100 oranında artırdıklarını belirten Büyükırmak, “Talepleri karşılamak üzere kapasitemizi günde 2 bin büyükbaş, 400 de küçükbaş hayvan kesimi yapacak şekilde artırdık. Ayrıca yüzde 200'lük bir artışla, yaklaşık 1500 metre karelik bir soğutma ve depolama kapasitesine ulaştık. Bugün yaklaşık 22 bin metre karesi kapalı işlem hattı olan 47 bin metre karelik alanda faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” dedi.

    Firmanın, kırmızı et sektöründe Türkiye'de lider olma yolunda hızla ilerlediğine dikkati çeken Büyükırmak, 2006 yılı Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Konya'da kırmızı et ihtiyacının yüzde 99'unu, Türkiye'de ise yüzde 5,6'sını tek başına karşıladıklarını, ülke genelindeki paylarını 2010 yılı itibariyle yüzde 10'a çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı.

    Soğutma ve depolama alanına yaklaşık 600 metre kare ek yapılması için proje ve etüt çalışmalarının da sonuçlanmak üzere olduğunu bildiren Büyükırmak, soğuk hava depolarının tamamlanmasıyla kapasitelerini yüzde 70 oranında artırmak için gerekli başvurularda bulunacaklarını belirtti.

    Firmanın et ürünleri ileri işlem ünitesinin de bulunduğunu bildiren Büyükırmak, bu ünitelerinin de günde 5 ton sucuk, 2 ton salam, 1 ton sosis, 450 kilogram kavurma ve 200 kilogram pastırma üretim kapasitesine sahip olduğunu ifade etti.

    Büyükırmak, tüketiciye en kaliteli ve sağlıklı ürünü sunmanın yanında çevreye de duyarlı olduklarını belirterek, “Kombina atıklarının biyogaz, enerji ve gübre yapımı konusunda değerlendirilebileceği yeni ve farklı tesisler kurma konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu tesis sayesinde, çevrenin korunması konusunda da üzerimize düşeni yapmış olacağız” diye konuştu.

    Etiketler:
    

    EN ÇOK OKUNANLAR

      Sayfa Başı