'Kırmızı Çizgimiz Kudüs' konferansı

Güncelleme Tarihi:

Kırmızı Çizgimiz Kudüs konferansı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2017 10:28

'Kırmızı Çizgimiz Kudüs' konferansı

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA) - BURDUR'da yazar Talha Uğurluel'in konuşmacı olarak katıldığı 'Kırmızı Çizgimiz Kudüs' konulu konferans düzenlendi.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) İHH Topluluğu tarafından 'Kırmızı Çizgimiz Kudüs' konulu konferans düzenlendi. Üniversitenin konferans ve sergi salonundaki programı MAKÜ Genel Sekreteri Ali Nihat Gündüzalp, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaş izledi.

İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından konferansın açılış konuşmasını yapan MAKÜ İHH Topluluk Başkanı Sena Nur Çevir, Kudüs'ün bütün insanlık tarihinin özü ve özeti olduğunu belirtti.

Konferansta konuşan yazar Talha Uğurluel, Kudüs'ün üç dağ üzerine kurulmuş mukaddes bir şehir olduğunu ve bu şehirde dinlerin iç içe olduğunu söyledi. Uğurluel, "Bin yıl bu toprakların hamiliğini yapmış, bin yıl bu toprakları yöneten ecdadın torunlarıyız. Bugün Mescid-i Aksa neresi, Kubbetüs Sahra neresi karıştıracak kadar cahil bırakılmışız" dedi.

İslam ulemasının tarih boyunca hayatlarının bir kısmını Kudüs'te geçirdiğini anlatan Talha Uğurluel, "Kudüs'te Mescid-i Aksa'nın avlusunda eser vermek özeldir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!