Kırmıtlı'da gün batımı

Güncelleme Tarihi:

Kırmıtlıda gün batımı
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2017 14:47

Kırmıtlı'da gün batımı

Haberin Devamı

OSMANİYE'deki Kırmıtlı Kuş Cenneti'nin gün batımı manzarası görenleri hayran bırakıyor. Özellikle güneşin kızıl renklerinın Ceyhan Irmağı üzerine yansıması büyüleyici bir görüntü ortaya çıkarıyor. 
GEZİ ROTASINDA YER ALIYOR
Osmaniye Belediyesi Meclis üyesi Oğuzhan Saçıkara, bölgenin doğal güzelliklerinin seyir zevki açısından önemli bir potansiyel taşıdığını, bunun Çekül Vakfı ile yapılacak ortak bir çalışma ile tanıtılacağını söyledi. Saçıkara, Çekül Vakfı'nın hazırladığı Doğa ve Kültür Rotaları Planlama ve Uygulama Rehberi doğrultusunda nisan ayında Kadirli bölgesinde doğa gezileri yapılacağını, rotada Kırmıtlı Kuş Cenneti'nin de yer aldığını kaydetti.
EKİNOKS ZAMANI GÖRMEK LAZIM
HAYTAP Osmaniye İl Temsilcisi ve Korkut Ata Gençlik Spor ve Doğa Derneği yöneticisi Ali Laçinbala ise Kuş Cenneti'nde kuş çeşitliliğinin yanı sıra doğa ve gün batımı manzarasının da insanı etkilediğini belirterek "Bu eşsiz güzelliği herkesin görmesi  gerek. Burada gün batımı her zaman güzel ama özellikle tarihler ekinoksa, yani gündüz ve gecenin eşit uzunlukta olduğu 21 Mart ve 23 Eylül tarihlerine yaklaştıkça daha da güzelleşiyor" diye konuştu.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!