Kirli suları içmeye devam ediyoruz

Güncelleme Tarihi:

Kirli suları içmeye devam ediyoruz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2000 00:00


İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, yapılan inceleme sonucunda kirli olduğu belirlenen suların piyasada satılmaması için belediye ve kaymakamlıklardan yardım istedi.

İl Sağlık Müdürlüğü, belediye ve kaymakamlıklara birer yazı göndererek, daha önce isimleri açıklanan suları kirli firmaların su istasyonlarına satış yapmaması için işbirliği teklifinde bulundu.

İstanbul Tabip Odası Çevre Komisyonu Üyesi, Halk Sağlığı Uzmanı Dr.Murat Fırat da, kaynağından kapatılan suların satış istasyonlarında satılmasını eleştirdi.

Dr. Fırat, "Bu niye kapatılıyor, sağlığı riske soktuğu için. Eğer böyle bir durum tespit edilmişse, sadece kaynağın kapatılması yeterli değil. Elde var olan riskli suların da satıştan alıkonulması lazım. Burada eksik bir işlem olduğunu söylemek mümkün" dedi.

Sulardaki sıkıntının öteden biri bulunduğunu ve hassasiyetle üzerine gidilmeye çalışılan bir konu olduğunu belirten Dr. Fırat, şunları kaydetti:

"Su, sağlık açısından önemli bir faktör ve kirli su insanlarda ciddi sağlık sorunları yaratabilecek bir madde. Bu nedenle mutlaka kaynağından emin olamadığımız suları kullanırken dikkatli olmamız gerekir. Buraların kapatılmış olması, bunun bir risk içerdiğinin göstergesi. Bu anlamda vatandaşların bu sulara çok daha fazla dikkat etmesi gerekir."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!