‘Kirli sakallı’ Sezer önergesi

Güncelleme Tarihi:

‘Kirli sakallı’ Sezer önergesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2005 00:00

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2006 ajandalarında Cumhurbaşkanı Sezer’in ‘kirli sakallı’ fotoğrafının kullanılması üzerine CHP milletvekili Berhan Şimşek soru önergesi verdi. Şimşek, Bakan Hüseyin Çelik’in yanıtlamasını istediği önergede, ajandalarda Atatürk’ün fotoğrafının altında eğitimle ilgili herhangi bir vecizesinin yer almadığını da anımsattı.

CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dağıtılan ajandalarda, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in, ‘kirli sakallı’ bir fotoğrafının kullanılmasına tepki gösterdi. Şimşek, ajandaların üzerinde AKP milletvekillerinin isimlerinin basılı olduğunu, ancak CHP’lilere gönderilenlerde isim bulunmadığını da söyledi.

Şimşek, ajandalara yönelik tepkisini önce bütçe görüşmeleri üzerinde Genel Kurul’da dile getirdi, ardından da Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in yanıtlanması istemiyle bir soru önergesi verdi. Şimşek, ajandada Sezer’in kullanılan fotoğrafını da eleştirdi ve bunu ‘Özensizlik’ olarak nitelendirdi.

AYRIMCILIK MI?

Şimşek
önergesinde, TBMM üyelerine yılbaşı hediyesi olarak gönderilen ajandalarda, AKP’li vekillerin isimleri yer alırken, diğer vekillere gönderilenlerde isim yazmamasının gerekçesini sordu. Şimşek, ‘Bu durum, bir bakanlık tarafından, o bakanlığı yöneten bakanın mensubu olduğu partinin milletvekillerine yapılan bir ayrımcılık mıdır? Hakkında partizan kadrolaşma iddiaları bulunan bir bakanlığın bu yöndeki davranışı, partizan kadrolaşma iddialarının doğruluğunun bir göstergesi midir’ diye sordu.

ATA’DAN VECİZE YOK

Şimşek
, ajandalarda Atatürk’ün fotoğrafının altında eğitimle ilgili herhangi bir vecizesinin yer almadığını anımsattı. Şimşek, buna karşılık Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ve bakan Çelik’in fotoğraflarının altında eğitimle ilgili sözlerine yer verildiğini bildirdi. Şimşek, Cumhurbaşkanı Sezer’den herhangi bir söze yer verilmemesini de eleştirdi. Şimşek, ‘Bu durum, partinizin Sezer’e yönelik izlediği çekişme politikasının uzantısı mıdır? Cumhurbaşkanlığı makamına, bu ajandalardan gönderilmiş midir?’ sorularına yanıt istedi.

MALİYETİ NEDİR?

Şimşek
, bu ajandaların nerede bastırıldığını ve kaç liraya mal olduğunu da sordu. Şimşek, ‘Ajandaların basım, dağıtım işini özel bir firma yaptıysa, firmanın adı ve ödenen para miktarı nedir, harcanan para bakanlığınızın hangi gider kaleminde gösterilmiştir? Ajandalar, bakanlığınız tarafından devlet envanterine kaydedilmiş midir’ sorularını da yöneltti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!