Kırkpınar'ın ağalık ihalesi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Kırkpınarın ağalık ihalesi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2017 13:41

Kırkpınar'ın ağalık ihalesi açıldı

Haberin Devamı

EDİRNE, (DHA)- EDİRNE Belediyesi Başkanlığı tarafından bu yıl 656'ncısı düzenlenecek Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 2018 yılında 657'ncisi yapılacak güreşler için ağalık ihalesi açıldı. İhale, Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin son günü olan 16 Temmuz'da Sarayiçi’nde gerçekleştirilecek.
Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Hakan İşcan başkanlığında toplanan Edirne Belediye Encümeni 2018 yılında düzenlenecek olan 657’nci Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’nin Kırkpınar Ağası’nı belirleyecek olan ihalenin şartnamesini oy birliğiyle kabul etti. Toplamda 23 maddeden oluşan Ağalık Koçu Şartnamesi’nin onaylanmasıyla birlikte ihale süreci de başlamış oldu. Ağalık Koçu İhalesi, 656’inci Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin son günü olan 16 Temmuz 2017 günü Sarayiçi Er Meydanı’nda gerçekleştirilecek.
İhalede muhammen bedel 55 bin lira, yüzde 3 geçici teminatı ise bin 650 lira olarak belirlendi. Talipliler ayrıca geçici teminat haricinde 11 bin ek teminat yatıracaklar. Ayrıca ihaleye katılmak isteyenler 23 maddeden oluşan şartnameyi 5 bin lira yatırarak Emlak ve Kamulaştırma Müdürlüğü Destek Hizmetleri Birimi’nden temin edebilecek.
SEYFETTİN SELİM 8 KEZ AĞA OLDU
Son ağalık ihalesini daha önce 5’i üst üste 7 kez kazanan işadamı Seyfettin Selim, geçen yıl 400 bin lira ve Şehit Ailelerine Derneği’ne vermek üzere 100 bin lira bağışla 8’nci kez kazanmıştı. Dört yıl üst üste ağalık yaptığı için ağalık altın kemerinin edebi sahibi olan Selim, kazandığı son ihaleyle de ikinci altın kemerin ebedi sahibi olmuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!