Kırklareli’nde, gezici kanser tarama aracı hizmet veriyor

Güncelleme Tarihi:

Kırklareli’nde, gezici kanser tarama aracı  hizmet veriyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2018 11:14

Kırklareli’nde, gezici kanser tarama aracı hizmet veriyor

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ(DHA)- KIRKLARELİ İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem Cerit, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kanser daire Başkanlığına ait gezici mamografi aracının 31 Mayıs tarihine kadar Kırklareli’nde hizmet vereceğini söyledi.
İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem Cerit yaptığı açıklamada "Kanser hem dünyada hem de ülkemizde sebebi bilinen ölümler sıralamasında kardiyovasküler hastalıklardan sonra ikinci ölüm sebebidir. Erken teşhis edildiğinde tedavisi ve yaşam kalitesinin artırılabildiği kanser türleri göz önüne alındığında korunmanın önemi artmaktadır. Taraması yapılan kanserler; kadınlarda meme kanseri,40-69 yaş arası kadınlara mamografi çekimi, ,serviks kanseri tarama programı kapsamında; 30-65 yaş aralığındaki kadınlardan HPV-DNA ve smear alınması; kolorektal kanser taramaları; 50-70 yaş aralığındaki erkek ve kadınlardan gaitada gizli kan tetkiki şeklinde yapılmaktadır. Gezici Mamografi araçları ile halkımıza yerinde hizmet verilerek kanser taramalarına hız kazandırılmıştır” dedi. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kanser Dairesi Başkanlığına ait gezici mamografi aracı 31 Mayıs 2018 tarihine kadar Kırklareli’nde hizmet verecek.
İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem Cerit ve müdürlük personeli, 5 Nolu ASM yanında konumlandırılan Gezici Kanser Tarama Aracını ve standı ziyaret edenlere, kanserde erken tanının önemini vurgulayarak, yapılan işlemlerle ilgili bilgiler verdiler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!