Kırklareli’nde, 1500 kişilik Ulu Cami'nin temeli atıldı

Güncelleme Tarihi:

Kırklareli’nde, 1500 kişilik Ulu Caminin temeli atıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2018 12:29

Kırklareli’nde, 1500 kişilik Ulu Cami'nin temeli atıldı

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ(DHA)-KIRKLARELİ’nde yapılacak olan ve 1500 kişinin aynı anda ibadet edebileceği Ulu Cami’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.
İstasyon Cami ve Müştemilatı Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından, İstasyon Mahallesi’nde 600 metrekarelik alana yaptırılacak olan bin 500 kişi kapasiteli Ulu Cami’nin temel atma törenine Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı, Ak Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sevim, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, davetliler ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.
İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Kırklareli İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, yaptığı konuşmada camilerin medeniyetleri temsil ettiğini söyledi. Konuşmasında 1380 yılında inşa edilen Hızırbey Camii’nin kent için bir medeniyet eseri olduğunu dile getiren Müftü Demirtaş, “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bizim vazifemiz ibadet yerlerini yönetmek ve Kur'an kursları vasıtasıyla dinimizin temel değerlerini insanlara öğretmektir. Kırklareli’nde toplam 299 cami var, Türkiye sıralamasına baktığımızda 70. sıradayız. Şu anda bu camimizin temelini atıyoruz. Hedefimiz merkezi bir yerde Kırklareli'nin sembolü olacak büyük bir cami yapmak, bunun için çalışmalarımıza başlayacağız" dedi. Kırklareli’nde yaz Kur’an Kursuna katılan öğrenciler, ilahi sunumu gerçekleştirdikten sonra yapılan konuşmaların ardından kurban kesilerek caminin temeli atıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!