Kırklarelili Kadın Çiftçi Türkiye 1’incisi Oldu

Güncelleme Tarihi:

Kırklarelili Kadın Çiftçi Türkiye 1’incisi Oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 17:27

KIRKLARELİLİ KADIN ÇİFTÇİ KAZI KAZAN KAZ YETİŞTİRİCİLİĞİ PROJESİ İLE TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU.

Kırklareli merkez Beypınar köyünden Esra Özdin isimli kadın çiftçi ’Kazı Kazan’ Kaz Yetiştiriciliği projesi ile Türkiye 1’incisi oldu.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ’Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı’ kapsamında girişimci kadın çiftçilerin ürettiği 407 proje arasında dereceye girenler ödüllendirildi. Kırklarelili girişimci kadın çiftçi Esra Özdin, projesi ile büyük bir başarıya imza attı. Özdin, ’Kazı Kazan’ Kaz Yetiştiriciliği projesiyle ilk defa 8 pilot ilde uygulanan ve toplam 407 girişimci kadın çiftçinin arasından Türkiye 1’incisi oldu.
Kırklareli, Gaziantep, Zonguldak, Muğla, Malatya, Balıkesir, Çankırı ve Konya’da uygulanan program kapsamında projesi ile birinci olan Özdin, ödülünü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Eski Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Şekerbank Genel Müdürü Halit Yıldız ile çok sayıda davetlinin katılımı ile düzenlenen törenle aldı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca başlatılan, Şekerbank’ın desteği, KOSGEB ve İŞKUR’un iş birliğiyle yürütülen, kadın girişimciliğini geliştirmeyi, ekonomik ve sosyal yaşamda kadının konumunu güçlendirmeyi hedefleyen program kapsamında eğitim alan 407 çiftçi kadının projelerine indirimli finansman desteği ve danışmanlık hizmeti sunulacağı, birinci projeye 30 bin lira, Jüri Özel Ödülünü alan projeye ise 15 bin lira destek sağlanacağı belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!