Kırklareli'de karla mücadelede 115 ton tuz, 100 ton solüsyon kullanıldı

Güncelleme Tarihi:

Kırklarelide karla mücadelede 115 ton tuz, 100 ton solüsyon kullanıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2017 11:39

Kırklareli'de karla mücadelede 115 ton tuz, 100 ton solüsyon kullanıldı

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ(DHA)-KIRKLARELİ'de etkili olan yoğun kar yağışında belediye ekipleri karla mücadelede 115 ton tuz ile 100 ton solüsyon kullandı.

Kırklareli Belediyesi karla mücadele ekipleri yoğun kar yağışı süresince kentte gece ve gündüz 104 personelle karla mücadele etti. Yaklaşık bir hafta boyunca karla mücadelede yoğun emek harcadıklarını belirten Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, "Son yılların en yoğun kar yağışı ile geçtiğimiz hafta karşı karşıya kaldık. Bu süreci iyi ve planlı bir şekilde yürüterek en azami sorun ile atlattık. Ekiplerimiz özverili çalışmalarıyla başarılı bir mücadele ortaya koydu. Kar yağışının başladığı 26 Aralık'tan bu yana ekiplerimizle durmadan çalıştılar. Şüphesiz ki herkesi memnun etmek mümkün değil fakat şunu söylemek isterim ki Trakya'da son 30 yılda yapılan en yoğun karla mücadeleyi sergiledik. Tüm amacımız vatandaşımızın hayatının kardan minimum etkilenmesi ve kent yaşamının devam etmesiydi. Bu süreçte büyük bir özveri ile çalışan başta Başkan Yardımcım Fettah Aygün olmak üzere ilgili müdürlerim ve tüm emekçilerimizi alınlarından öpüyor Kırklareli halkı adına teşekkür ediyorum" dedi.



Yoğun kar yağışı sorası tüm cadde ve sokaklarda anında çalışma başlattıklarını söyleyen Kesimoğlu, "Kar küreme çalışmasının yanında 115 ton tuz ve 100 ton solüsyon kullandık. Okullar, hastane ve sağlık ocakları, camiler, otobüs durakları, kamu kuruluşları başta olmak üzere vatandaşın yoğun ziyaret ettiği yerlere öncelik verdik. Kar yağışı durduktan sonra da çalışmalara devam etti" dedi.

Kesimoğlu, çalışmalar kapsamında sokak hayvanlarını da unutmadıklarını belirterek, "Soğuk havalarda sokak hayvanlarımızı da unutmadık. Besleme odaklarına ve yeni yaptırdığımız köpek evlerine her gün düzenli olarak mama bıraktık. Soğuk havalardan etkilenmemeleri için çalıştık. Mobil Mutfak aracıyla vatandaşlara ve öğrencilere belirli noktalarda sıcak çorba ikramında bulunduk" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!