Kırklareli'de 'diş hekimimi seviyorum' projesi tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Kırklarelide diş hekimimi seviyorum projesi tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2017 14:16

Kırklareli'de 'diş hekimimi seviyorum' projesi tamamlandı

Haberin Devamı


 
Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ,(DHA)-KIRKLARELİ Kamu Hastaneleri Birliği Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından yürütülen sosyo-ekonomik mali destek programı kapsamında Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, 'Diş hekimimi seviyorum' projesinin kapanışı yapıldı.

Kırklareli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde gerçekleşen toplantıya Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Karaman,  İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Kerim Sanık, İl Sağlık Müdürü Dr.Ali Fatih Selvi, İl Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit, Kamu Hastaneler Birliği Mali Hizmetler Başkanı Zeki Dal, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi çalışanları ve davetliler katıldı.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, bölgede sadece ekonomik anlamda kalkınmasından sorumlu olmadıklarını belirterek, " Bölgemizin sosyo-kültürel alanda da gelişmiş olması bizler için çok önemli. Bu proje de ajansımızın desteklediği güzel projelerden biri. Sosyal içerikli projelerin en güzel taraflarından biri küçük bütçelerle önemli işler başarmak. Bugün kapanışı yaptığımız bu projeyle de güzel işler yapıldı. Çocuklarımızın ağız ve diş sağlığı kontrolleri yapıldı, diş hekimlerimize çocuklarda diş hekimi korkusunun engellemesi amacıyla çocuklarla iletişim eğitimi aldılar. Ajansımız bu projeye yaklaşık 40 bin TL'lik bir destek sağladı. Düşük bir bütçeyle güzel işler başarıldı. Projede emeği geçenleri kutluyoruz" dedi.

Proje kapsamında gerçekleştirilen faaliyetler arasında, çocuklardaki diş hekimi korkusunun oluşmasını engellemek amacıyla diş hekimlerine 'çocuklarla iletişim' eğitimi verildi. Okul öncesi çocuklarının ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendirebilmesi için okul öncesi öğretmenlerine ağız ve diş sağlığı konusunun da arasında bulunduğu eğitimler verildi. 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!